Nevjerojatan slučaj u Crnoj Gori. Prokopali tunel od stana do suda, sumnja se da su planirali nekoga osloboditi

Najzanimljivije je to što ništa nije nestalo iz sobe s dokazima

Montenegrin police officers and investigators stand at the entrance to Podgorica County Court, on March 3, 2023. A suicide bomber detonated an explosive device inside the courthouse on March 3, killing himself and injuring 8 persons, two of whom sustained life threatening injuries. The incident happened at Montenegro's Basic Court, a lower judiciary body that handles municipal cases in the capital. (Photo by SAVO PRELEVIC / AFP)
FOTO: AFP

Nevjerojatan događaj dogodio se u Crnoj Gori. Ispod zgrade Višeg suda u Podgorici prokopan je tunel, no “lopovi”, kako tvrde na sudu, nisu uzeli ništa. Tunel se proteže sve do skladišta s dokazima.

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić sumnja da osoba ili više njih koji su kopali tunel nisu željeli ukrasti neki od brojnih dokaza koji koji su već bili predmet vještačenja, već su pokušali doći u blizinu sobe za zadržavanje kako bi se nekome osigurao bijeg.

“Na dobro skrivenom mjestu pronađen je otvor tunela. Morao je biti kopan tijekom dužeg razdoblja. Očevid je završen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost”, istaknuo je Savić.

Negirao navode o krađi laptopa “kralja kriptovaluta”

Negirao je navode dijela medija da je ukraden laptop korejskog “kralja kriptovalutaDo Kwona, pišu Vijesti. “U prostorijama skladišta Višeg suda zatečeni su tragovi osoba. Odmah je obaviještena policija, koja je zaključila isto. Napravljen je popis. Utvrđeno je da gotovo ništa ne nedostaje”, rekao je Savić.

Dodao je da je do zabune došlo zbog toga što stvari nisu bile na svojem mjestu. Pregledom je utvrđeno kako je dio skladišta ispreturan. U tijeku je pregledavanje nadzornih kamera. Na pitanje novinara o tome kako su tako brzo uspjeli napraviti popis ogromnog broja predmeta na skladištu i izmjeriti količinu droge koja se tamo nalazi, Savić je kazao da bi detaljno popisivanje svega trajalo mjesecima.

Tražit će odlaganje dokaza u posebnu prostoriju

“Tunel je otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišten. Nevjerojatan je način izvršenja – kopanja tunela”, zaključio je. Smatra da nema razloga zbog kojih bi se dokazi držali u skladištu te da će predložiti njihovo odlaganje u posebnoj prostoriji koja će biti pod visokim stupnjem osiguranja.

Smatra da ovaj događaj neće omesti rad sudova i ne vidi svoju odgovornost u ovom incidentu.