Nevjerojatno. Matanić priznao da je uznemiravao žene, a u komentarima ga masovno hvale kao da je osvojio Cannes

Neshvatljive reakcije na javno priznanje poznatog režisera

11.05.2022., Zagreb, - Filmski redatelj Dalibor Matanic.
 Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Dalibor Matanić priznao je u petak navečer kako su optužbe da je godinama uznemiravao žene istinite. U Facebook istupu koji je očita kontrola štete – objavljen je netom nakon teksta s optužbama u Večernjem listu – pokušao se opravdati “utjecajem alkohola i droga”, dodajući kako se “sam prijavio na liječenje”.

No u ovom mučnom slučaju osobito čude reakcije brojnih građana koji su Mataniću na Facebooku, ispod priznanja da je uznemiravao kolegice, čestitali, izražavali respekt i ostavljali emotikone srca.

‘Vi ste dobar čovjek’

Jedna gospođa tako je napisala sljedeće: “Ova objava pokazuje da ste korak do potpunog zdravstvenog oporavka i da ste jednako dobar čovjek kao što ste režiser. Želim Vam potpuno ozdravljenje i skori povratak filmu”.

Druga je zaključila kako “Samo najhrabriji priznaju svoje podrške”, a brojni korisnici Facebooka pisali su mu, doslovno: “Čestitam”.

Jedan komentator predložio je i hashtag. Ovo je točan citat: “Ostal sam paf sada. Iako se nikada službeno nismo upoznali, često Dadu zovem Moj Dado. Tek bu tako i nakon ove objave. #mojdado”.

Najbolji opis

Teško shvatljivu situaciju kojoj smo svjedočili možda je najbolje opisao Borna Sor, sažimajući na Facebooku ključne poruke koje je Matanić pokušao plasirati svojom objavom:

1. Ja sam vrhunski profesionalac
2. Ja sam puno napravio za ovu zemlju
3. Ja sam zaštitnik žena
4. Ja za razliku od mnogih nisam odgojen da mrzim
5. Ja i moji smo žrtve zlostavljanja
6. Ja financijski patim
7. Ja ću biti žrtva medijskih laži (ovo pišem 5 minuta nakon prvog teksta)
8. Ja sam primjer drugim muškarcima
9. Ja sam žrtva dilera
10. Sad me pustite na miru – THE END
I publika vrišti, čestita, nikad nije bio popularniji i gledaniji!

Nekoliko sati kasnije, Dalibor Matanić sklonio se s društvenih mreža i više nije moguće vidjeti ne samo spomenutu objavu, nego ni njegov Facebook profil.