Snažan pljusak u par minuta poplavio Split, kod Brača snimljena pijavica. Nemojte se opustiti jer će sutra biti još gore

Nevrijeme se očekuje i u susjednoj Sloveniji

FOTO: Dalmacija Danas

Grmljavinski oblak koji se jutros malo iza 9 sati nadvio nad Splitom donio je obilnu kišu, a nije dugo trebalo da se pod vodom nađu brojne gradske ulice, ali i neka parkirališta. Kako to obično biva, zbog ogromne količine vode, na križanju Domovinskog rata i Dubrovačke ulice nastao je prometni kaos.

Poplava u Splitu 🙄

Posted by Prometne zgode i nezgode on Thursday, October 26, 2023

U vrlo kratko vrijeme palo je 30 litara kiše po metru kvadratnome, piše Dalmacija danas.

Kod otoka Brača oko 11 sati uočena je i pijavica.

Moguće bujične poplave

Obilnih oborina bit će još, kako je najavio meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak. Na Jadranu su moguće i grmljavine i kratkotrajne nevere. Za sutra je izdan narančasti meteoalarm za riječku i gospićku regiju te Kvarner. DHMZ upozorava da su moguće urbane i bujične poplave.

Petak prijepodne bit će oblačno s obilnom kišom, pljuskovima, mjestimice grmljavinom. Kiša će se tijekom dana brzo premještati prema istoku, a poslijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje.

Nakon obilnih kiša sutra i u subotu, nedjelja će biti promjenljiva, ali uglavnom suha i topla, kaže Lipovšćak.

Nevrijeme i u Sloveniji

Nevrijeme se očekuje i u susjednoj Sloveniji. Meteorolozi slovenske agencije za okoliš (Arso) za petak su izdali crveno upozorenje za gotovo cijelu zemlju.

Predviđaju da će sutra zemlju zahvatiti obilne padaline s lokalno jakim pljuskovima, a puhat će jak jugozapadni vjetar. Samo središnja i jugoistočna Slovenija za petak imaju narančasto upozorenje, ostatak zemlje je “u crvenom”.

ARSO