Niz intervencija hitnih službi: vatrogasci morali ukloniti vrh kupole na zgradi u centru Zagreba, stablo palo na auto u Borovu naselju

Hladna fronta je stigla u Hrvatsku, a s njom je porastao i broj intervencija hitnih službi

FOTO: Google Street View

Hladna fronta je stigla u Hrvatsku, a s njom je porastao i broj intervencija hitnih službi. Iz Grada Zagreba javljaju kako je Javna vatrogasna postrojba danas od 7 do 16 sati imala 20 intervencija.

Vatrogasci su tako izašli na teren zbog dva požara, deset intervencija uklanjanja grana i drveća, dvije intervencije uklanjanja lima s krova, jedan požar automobila i izvlačenje osobe iz vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći.

Osim svih ovih intervencija, odrađeno je i skidanje vrška kupole sa zgrade u Ulici Jurja Žerjavića. Iz JVP-a su kazali da su ih policija i statičari zamolili da skinu vrh kupole.

Fronta stigla i na istok zemlje

Nepovoljni vremenski uvjeti stigli su i na istok zemlje. U vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje je jak vjetar slomio stablo koje je palo na parkirani automobil, za sada nije poznato kolika je šteta na automobilu i ima li ozlijeđenih, a na mjestu događaja su policajci i vatrogasci.

Do pada stabla je došlo oko 14 sati na parkingu kod zgrade pošte u Borovu naselju. Ubrzo su na mjesto događaja stigli policajci, koji su napravili očevid, i vatrogasci koji su isjekli palo stablo.

U Slavoniji je poslije toplog i sunčanog prije podneva, popodne uslijedila promjena vremena, praćena jakim vjetrom i stvaranjem naoblake.

Drastičan pad temperature

I temperatura je u nekoliko sati pala za 15-tak stupnjeva Celzija. U Osijeku i Slavonskom Brodu popodne je izmjereno oko 7, a u Gradištu kod Županje 8 Celzijevih stupnjeva.

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je najavio kako će se naoblačenje s kišom širiti sa sjeverozapada na ostale dijelove zemlje. Mjestimice su mogući i pljuskovi s grmljavinom koji su na Jadranu moguće izraženiji.

DHMZ je najavio i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u gorskim predjelima zemlje, a snijega osim u Gorskom Kotaru i na Sljemenu ima i u Zagorju.