Notorni pedofil odmah nakon izricanja presude iskočio kroz prozor suda u Banja Luci i pobjegao, traže ga u dvije države

Ivica M. je radio i u Hrvatskoj, a njegov poslodavac pomogao je u podizanju optužnice

14.04.2022., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Na Osnovnom sudu u Banja Luci odrzao se nastavak sudjenja predmetu u kojem se tuzi Suzana Radanovic, majka ubijenog Davida Dragicevica, radi klevete, od strane inspektora MUP-a RS Dubravka Kremenovica.   Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL/Arhiva

Seksualni predator i pedofil Ivica M. iz Kaknja jučer je pobjegao iz Osnovnog suda u Banjoj Luci nakon što mu je izrečena presuda od četiri godine zatvora za teško zlostavljanje devetogodišnje unuke. Nakon izricanja presude skočio je kroz prozor i pobjegao policiji, a u ovom trenutku ga traže policijski službenici u BiH i u Srbiji, kamo se sumnja da je pobjegao.

Informaciju o njegovom bijegu podijelila je na društvenim mrežama organizacija “Stop pedofiliji”. Pozvali su sve koji imaju bilo kakvu informaciju da je jave policiji ili njima izravno kako bi se ovaj opasni predator što prije odveo na odsluženje kazne.

Radio u Hrvatskoj

Informaciju o bijegu objavio je portal ICV koji je i ranije pisao o cijelom slučaju u serijalu o pedofiliji u društvu, a nakon što je majka žrtve digla cijelu regiju na noge. Ivica M. je zahvaljujući dvojnom državljanstvu radio i u Hrvatskoj, u jednoj građevinskoj firmi na zagrebačkom području.

Njegov hrvatski poslodavac pomogao je službama u BiH s dokumentacijom, kako bi se protiv Ivice podignula međunarodna optužnica. Ovaj seksualni predator bježao je iz nekoliko zemalja sve dok nije uhićen u Njemačkoj.