Nova drama u beogradskoj školi, poprištu strašnog masovnog ubojstva. Kod učenika pronađen nož, djeca puštena kućama

Učenici Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu danas su poslani kućama

BELGRADE, SERBIA - MAY 22: Police officers are seen guarding the Vladislav Ribnikar Primary School after the armed attack on May 3, which resulted in the death of 10 people, in Belgrade, Serbia on May 22, 2023. After the attack, the school started education. Milos Miskov / Anadolu Agency (Photo by Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
FOTO: Anadolu via AFP

Novi incident dogodio se u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Učenici su pušteni kućama nakon što je kod jednog učenika pronađen nož. Roditelj jednog od učenika kazao je da su nož pronašla djeca, nakon što se učenik njime hvali o na odmoru.

O svojem pronalasku obavijestili su školskog policajca, piše N1. Na pitanje kako je nož mogao doći do učionice uz osiguranje u školi, roditelj navodi da je “osiguranje škole nikakvo”.

Kaže i kako su drugi roditelji već upozoravali na ponašanje učenika u čijem je ruksaku bio nož te dodaje da je učenik ostavljao prije dva, tri mjeseca uznemirujuće snimke na Tik-Toku.

Održan sastanak roditelja

Roditelji tvrde da je tim povodom održan sastanak, no ističu kako se očito “sve htjelo zataškati”. Iz škole im je rečeno da je obavljen razgovor s djetetom te da se takve stvari više neće ponavljati.

Roditeljima je na Viber ranije danas stigla poruka da će detaljnije informacije o incidentu dobiti kasnije te da nastave neće biti do kraja dana. Škola i policija se zasad nisu oglasili o ovom događaju.

U istoj školi je 3. svibnja prošle godine izvršeno masovno ubojstvo u kojemu je tada 13-godišnji dječak ubio devet učenika i zaštitara.