Nova junačka akcija HGSS-a. S Biokova spustili ozlijeđenog stranca koji je u avanturu krenuo u japankama

Bio je na izrazito nepristupačnoj lokaciji i pretrpio ozljede

FOTO: HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je u četvrtak popodne dobila dojavu o mlađem stranom državljaninu koji se izgubio na području Biokova i ne može se dalje samostalno kretati.

Na teren je potom izašla skupina HGSS-ovaca i pronašla ga na izrazito nepristupačnom terenu, na lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca, te da je pretrpio ozljede. HGSS-ovci su ondje s njim proveli cijelu noć. Mladić se na Biokovo uputio u japankama.

Akcija spuštanja uz pomoć konopa završena je danas oko 14.30 sati – od mjesta gdje je pronađen strani državljanin je spuštan u visinskom razmaku od 550 metara od prvih kuća.

U noćnoj akciji 15 članova HGSS-a

“Akcija spašavanja u kojoj je sudjelovalo 25 HGSS-ovaca trajala je 18 sati, a danas smo unesrećenog uz pomoć konopa spustili do prvih kuća, odakle je odvezen kolima Hitne pomoći jer je bio pod stresom, a imao je i hematome po tijelu”, izjavio je Hini pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

Iz HGSS-a mole sve koji kreću u planine da budu oprezni, nose adekvatnu opremu te da se informiraju o trenutnim uvjetima prije nego krenu. “Sigurnost je na prvom mjestu”, poručuju u HGSS-u.

[🚨 AKCIJA SPAŠAVANJA NA BIOKOVU 🚨]Jučer popodne, HGSS Stanica Makarska zaprimila je dojavu 📞 o mlađem stranom…

Posted by HGSS – Hrvatska Gorska Služba Spašavanja on Thursday, September 14, 2023