Policajac poprskao razbojnika suzavcem, ovaj potegao pištolj. Uslijedio je žestoki obračun

Muškarac se opirao uhićenju, pa ga je policija savladala uz sredstva prisile

10.10.2017., Rijeka - Privodjenje u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo osoba osumnjicenih za korupciju.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Zagrebačka policija jučer je savladala 47-godišnjeg naoružanog muškarca koji je jučer oko 11 sati u Ulici Augusta Šenoe u Sesvetama ušao u trgovinu i prijeteći vatrenim oružjem opljačkao zaposlenicu, a nakon što je ukrao novac pobjegao je u osobnom automobilu.

U idućih dvadeset minuta policajac u naselju Gorenec uočio je vozilo s kojim se počinitelj udaljio s mjesta događaja, a kada se približio u njemu je uočio muškarca koji je odgovarao opisu razbojnika.

Na naredbe policajca da izađe iz automobila se oglušio, te je pokušao pokrenuti automobil i pobjeći. Policajac je, svjestan da je razbojnik naoružan, uporabio sredstva prisile, raspršivač s nadražujućom tvari i tjelesnu snagu, kako bi spriječio njegov bijeg.

Policajac pucao u zrak

Kada ga je izvukao iz automobila, razbojnik je nastavio pružati aktivan otpor, a policajac ga je i dalje pokušao savladati uz uporabu tjelesne snage, nakon čega je počinitelj posegnuo za pištoljem.

Iz PU zagrebačke navode da je policajac “radi odbijanja napada na svoj život i traženja pomoći” ispalio hitac u zrak, nakon čega je muškarac odbacio pištolj.

Na mjesto događaja je ubrzo stigao drugi policajac koji je pomogao svom kolegi da uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje savlada počinitelja. 47-godišnjak je priveden u policijsku postaju, a u tijeku je kriminalističko istraživanje.