Novi detalji strašne nesreće. Svjedoci tvrde da dijete iz gorućeg auta nisu spasili vatrogasci, nego dva anonimna heroja

Dječak je u težem stanju no što se prethodno mislilo

23.03.2024., Kastel Sucurac -U teskoj prometnoj nesreci u kojoj su sudjelovali automobil i motociklist poginulo je dvoje ljudi. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Teška prometna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe u crno je zavila Kaštel Sućurac. Jedna od poginulih je mlada žena (32), a nesreća se dogodila svega 200 metara od kuće u kojoj je živjela s mužem i djetetom koje je trenutno u bolnici. Kako piše Slobodna Dalmacija, odmah po dojavi o nesreći su na teren izašli lokalni vatrogasci iz DVD-a Mladost. Inače, radi se o kolegama muža stradale.

Još se uvijek službeno ne zna tko je spasio dijete iz gorućeg automobila, ali Slobodna piše kako su dvojica mladića spasili dječaka, a ne vatrogasci, rekli su im očevici. “Vatrogasci su došli brzo, tu su svega 500 metara od nesreće, ali mlađi momci su spasili dječaka, a ne vatrogasci”, rekli su svjedoci za Slobodnu Dalmaciju.

Djevojka jednog od heroja koji je spasio dijete javila se mailom novinarima splitskog dnevnika. “Tresa se kad je doša kući jer je bio uvjeren da je još ljudi bilo u autu, ali hvala Bogu nije…”, napisala je između ostalog.

Dijete i dalje u bolnici

Inače, stanje dječaka je teže no što se mislilo. Splitska policija objavila je kako je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede jer je, osim što se nagutalo dima, zadobilo i nagnječenje pluća. Podsjetimo, prometnu nesreću skrivio je 29-godišnji motociklist, koji je imao podulji prometni dosje.

Motociklom starim 18 godina zabio se u automobil koji se od siline naleta prevrnuo i zapalio. Kao i vozačica, preminuo je na mjestu događaja. Inače, deset je puta kažnjavan zbog nepoštivanja prometnih propisa i to sedam puta zbog prekoračenja brzine i tri puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola.