Novi detalji trovanja djevojčice (3) ugljičnim monoksidom u Osijeku. Za sve je kriv splet okolnosti

Dijete je izvan životne opasnosti i otpušteno je iz KBC-a Osijek bez ikakvih ozljeda

29.06.2023., Osijek - Vozaci Hitne pomoci na danasnji dan odrzali su prosvjde u znak podrske kolegi koji je dobio 30 dana zatvora te su upalili svoje sirene na 30 sekundi. U Osijeku nije odrzan prosvjed podrske niti su upaljene sirene na vozilima Hitne pomoci. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Policija je provela očevid trovanja ugljičnim monoksidom trogodišnje djevojčice u Osijeku. U očevidu su sudjelovali djelatnici tvrtke Dimnjak d.o.o. i HEP plina.

Utvrđeno je da su vrijednosti ugljičnog monoksida i metana u normali, kao i da je bojler u ispravnom stanju, izvijestila je osječka policija.

Uzrok trovanja splet okolnosti

Uzrok trovanja ugljičnim monoksidom je splet okolnosti, odnosno istovremeni rad više kućanskih aparata te zatvoreni prozori i vrata kupaonice, zbog čega je došlo do povećanja koncentracije ugljičnim monoksidom, navodi policija.

Dijete je izvan životne opasnosti i otpušteno je iz KBC-a Osijek bez ikakvih ozljeda. Dijete je u srijedu u bolnicu donijela majka u večernjim satima, a policiju je o potencijalnom trovanju obavijestila bolnica.