Novi detalji brutalnog ubojstva u Splitu. Braća se sukobila s mladićem na ulici, najstariji je otišao do stana po nož i izbo ga

Iz policije jutros kažu da priveli više osoba, ali da se dvije uhićene osobe dovode u vezu s ubojstvom

24.02.2024., Split - Nakon sto je 22-godisnjak nocas preminuo u splitskoj bolnici od posljedica ubadanja nozem, policija obavlja izvide u ulici Domovinskog rata. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izlaze novi detalji oko noćašnjeg ubojstva 22-godišnjeg mladića u Splitu. Njega su, podsjetimo, nešto iza ponoći navodno napalo više muškaraca, svjedoci tvrde da se radi o trojici braće, a jedan od njih ga je ubo nožem u prsa nakon čega je mladić preminuo u bolnici oko 1.20 sati. Splitska policija još je sinoć javila da su tri muške koje se “dovode u vezu s događajem” privedene u postaju.

Jutros iz splitske policije potvrđuju da je u službene prostorije dovedeno više osoba, ali da su dvije uhićene u svezi ubojstva. “Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja kaznene odgovornosti”, dodaju iz policije.

Braća su ovisnici o drogama?

Svjedoci su ispričali za Slobodnu Dalmaciju da su trojica napadača braća, koji su navodno ovisnici o drogama.

“Njih trojica vam žive ovdje u kvartu s bolesnom majkom i sva tri su ovisnici. Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali stalno obilaze dućane, pečenjare i kafiće i “žicaju” pare. Nisam prije vidio da su agresivni prema ljudima, ali jedan od njih je prije tjedan dana nogom razbio staklo na obližnjoj pekari”, rekao je stanar obližnje zgrade za Slobodnu.

“S narkomanima nikad ne znate na čemu ste i kako će reagirati. Nisam ništa čuo dok nije došla Hitna i policija sa sirenama. Tko zna zašto su napali jadnog momka, i još njih tri na jednoga – u šoku nam je ispričao stanar obližnje zgrade”, dodao je.

Ubojica glavom udarao u žičanu pregradu

Slobodna piše da je najstariji od braće otišao po nož u stan u kojem žive koji je u zgradi ispred koje se i dogodio zločin.

Po dolasku policije, kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu i urlao na sav glas. Zajedno s njim odvedena su i druga dva brata, koji su se također sukobili s 22-godišnjakom, ali nisu koristili oružje, piše Slobodna.