Novi detalji: vozač koji je usmrtio dvoje na A1 ostavio kombi i pobjegao; Cestari: 'Vukao je motor 300 metara'

Nove informacije o teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u Lici

26.10.2023.,Gosipc - Dvije su osobe poginule u sudaru motocikla i kombi vozila u cetvrtak u ranim jutarnjim satima na autocesti A1 kod Gospica. Nesreca se dogodila oko 4:30 sati, a sudarili su se motocikl zadarski registracija i kombi ogulinskih oznaka Promet izmedju Gospica i Sv. Roka je u prekidu i odvija se obilazno drzavnom cestom kroz Gospic. Photo: Nikola Mraovic/PIXSELL
FOTO: Nikola Mraovic/PIXSELL

Jutros je oko 04:30 došlo do teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe. Nesreća se dogodila na autocesti A1 u smjeru Splita, na dionici između Gospića i Svetog Roka, a sudarili su se motocikl i kombi. Kako doznajemo iz Policijske uprave ličko-senjske, hitne službe su na mjestu događaja našle motocikl, poginule i prazan kombi.

Za osobom koja je upravljala kombijem trenutno traje velika potraga. Što se poginulih na motociklu tiče, iz policije su nam rekli kako je motocikl registriran na državljanina Nepala rođenog 1997. godine, ali da se trenutno ne može ustanoviti je li vlasnik motocikla jedan od poginulih.

“Tijela su u jako teškom stanju i to još uvijek ne možemo potvrditi”, rekla je za Telegram Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske. Cestari su za 24sata rekli kako ovakve prizore nikad nisu zabilježili.

Motockil ostao zaglavljen

Nakon naleta, vozač nije odmah stao, već ih je vukao oko 300 metara prije nego je stao u zaustavnoj traci. Kako kažu, motocikl je doslovno ostao zaglavljen ispod kombija, a tijela su ostala na cesti.

Iz krugova bliskih istrazi također se doznaje da je iza kombija iz nesreće vozio još jedan kombi. Vozač je nakon nesreće navodno ušao u njega te pobjegao s još nepoznatim ljudima.

Hrvatski autoklub je u svom najnovijem priopćenju objavio da je promet između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika i dalje prekinut.

Nikola Mraovic/PIXSELL