Bjegunac iz kombija koji je usmrtio dvije osobe ušetao u policijsku postaju. Sad se utvrđuje je li on bio za volanom

Na ispitivanju je u policiji

26.10.2023.,Gosipc - Dvije su osobe poginule u sudaru motocikla i kombi vozila u cetvrtak u ranim jutarnjim satima na autocesti A1 kod Gospica. Nesreca se dogodila oko 4:30 sati, a sudarili su se motocikl zadarski registracija i kombi ogulinskih oznaka Promet izmedju Gospica i Sv. Roka je u prekidu i odvija se obilazno drzavnom cestom kroz Gospic. Photo: Nikola Mraovic/PIXSELL
FOTO: Nikola Mraovic/PIXSELL

Policija je uhvatila muškarca za kojeg se vjeruje da je pobjegao s mjesta prometne nesreće rano jutros na autocesti kod Gospića. Kako Hina saznaje još se utvrđuje je li on bio za upravljačem kombi vozila pod kojim je smrt zadesila dvoje motociklista.

Dnevnik Nove TV doznaje da je vozač kombija došao u gospićku policiju u pratnji dva odvjetnika. Reporter iste televizije nešto prije je stigla vijest o uhićenju vozača javio je kako policija ima njegov identitet. Nedugo potom stigla je vijest da se on nalazi u prostorijama policije. “U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske nalazi se na ispitivanju muškarac za kojeg se smatra da je bio sudionik prometne nesreće te da je napustio mjesto nesreće“, rekla je Hini glasnogovornica Maja Brozičević.

Na pitanje sumnjiči li ga se da je prouzročio prometnu nesreću Brozičević odgovara da će se više informacija znati nakon očevida, koji još traje, ali da može potvrditi da se sada utvrđuje je li uhićenik bio za volanom kombija. Kombi ogulinske registracije je vlasništvo 26-godišnjakinje iz Saborskog, a motocikl ima zadarsku registarsku oznaku i u vlasništvu je državljanina Nepala. Identitet poginulih s tog motocikla još se utvrđuje.

Utvrđuju se okolnosti nesreće

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu, koje rukovodi očevidom, su izvijestili da se osim očevida poduzimaju i druge dokazne radnje za prometnu nesreću koja se dogodila oko 4:30 sati kod 186. kilometra auto-ceste A1, nedaleko čvora Gospić u pravcu Splita, a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

“Poduzimaju se dokazne radnje i prikupljaju podaci radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće i utvrđivanja svih sudionika”, stoji u kratkom priopćenju uz napomenu da će po završetku očevida objaviti priopćenje o provedenim radnjama.

Prema izvješću HAK-a od 15 sati promet je na relaciji od Gospića do Gornje Ploče i dalje je u smjeru juga u prekidu. Vozila se na čvoru Gospić usmjeravaju preko Gospića i Raduča i onda opet prema autocesti i čvoru Sveti Rok.

Prometna na A1 Nikola Mraovic/PIXSELL

Nije stao nakon naleta

Glasnogovornica PU ličko-senjske ranije je za Telegram potvrdila da su tijela preminulih “u jako teškom stanju“ što otežava identifikaciju. Cestari su pak za 24sata rekli da ovakve prizore nikada nisu vidjeli.

Naime, nakon naleta vozač nije odmah stao, već ih je vukao oko 300 metara prije nego je stao u zaustavnoj traci. Kako kažu, motocikl je doslovno ostao zaglavljen ispod kombija, a tijela su ostala na cesti.

Iz krugova bliskih istrazi također se doznaje da je iza kombija iz nesreće vozio još jedan kombi. Vozač je nakon nesreće navodno ušao u njega te pobjegao s još nepoznatim ljudima.

Očevid u tijeku Nikola Mraovic/PIXSELL