Novi napad psa u Zagrebu, ugrizao je dečkića koji se igrao u parku. Mama: 'Bio je bez povodca, šetala su ga djeca'

Mama 9-godišnjeg dječaka događaj je prijavila policiji

FOTO: Screenshot YouTube

U zagrebačkom naselju Donje Vrapče, u subotu, pas je napao 9-godišnjeg dječaka dok se igrao u parku. Pas je bio bez povodca, a vodila su ga djeca bez roditelja u blizini, ispričala je majka dječaka Helena Andračić za portal Index.

Dječak Kristijan je nakon napada psa završio u Klaićevoj bolnici za djecu.

“Moja djeca se inače igraju u tom parku. Kristijan kojeg je pas napao, a koji ima 9 godina, se igrao na romobilu. Druga djeca kažu da se taj pas zaletio i napao Kristijana, djeca koja su šetala psa su došla preplašena, ispričala se i rekla da nije bilo namjerno te su otišli.

Ja to razumijem i ne krivim ih ni najmanje, već roditelje koji su takvog psa dali djeci na čuvanje bez povodca i brnjice. Ja otprilike znam da su to djeca iz susjedne zgrade, no ne znam im roditelje”, kaže majka dječaka.

‘Na bedru ima cijelo zubalo’

Događaj je, kaže, prijavila policiji. “Ja sam išla u Klaićevu bolnicu s malim, tamo su nas isto pitali jesmo li prijavili policiji i rekli da će i oni prijaviti”, dodala je.

Policija je potvrdila da je zaprimila prijavu majke i dokumentaciju iz Klinike za dječje bolesti te da je u tijeku kriminalističko postupanje koje bi trebalo raščistiti sve okolnosti. Majka kaže kako nije sigurna o kojoj se pasmini radi, no misli da bi mogao biti pitbull. U nalazu koji ja dječakova mama poslala portalu stoji da je Kristijan ugriz zadobio u predjelu lijeve natkoljenice te da ima “jednu gnječno reznu ranu te nekoliko linearnih laceracija koje odgovaraju ugrizu psa.”

“Moje dijete je ok, još je i dobro to prihvatio, bilo je krvi. Cijelo zubalo ima na lijevom bedru, očito je da je to pas većeg rasta i jačeg stiska. Ožiljak na nozi će proći, ali mislim da trauma i strah neće tako skoro”, zaključila je dječakova majka.