Priveden maloljetnik koji je pretukao srednjoškolca u Zagrebu

Napad na srednjoškolca je i snimljen

09.04.2014., Opatija - Policijska vozila marke Skoda Octavia parkirana pored opatijskog parka.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Prije tri tjedna učenika 1. razreda jedne zagrebačke srednje škole pretukao je vršnjak iz iste škole, na autobusnoj stanici nakon nastave. Isti dečko ga je nakon par dana pronašao i u parku u Novom Zagrebu, ali mu je žrtva tada uspjela pobjeći.

O još jednom slučaju vršnjačkog nasilja prvi je izvijestio list 24 sata, koji sada od zagrebačke policije doznaje da je maloljetnik koji je napao srednjoškolca priveden u službene prostorije policije.

Učenik koji je tukao školskog kolegu do sada nije kažnjen jer škola još nije održala sjednicu nastavničkog vijeća koja treba odlučiti o daljnjim koracima.

Što je izjavio ravnatelj

Ravnatelj škole je za 24 sata ranije izjavio da “ne opravdava nasilje, ali iza svakog napada se istražuje pozadina”. “Nije ga iz čista mira lupio, očito je bilo nešto prije između njih”, kazao je ravnatelj škole, koja zbog zaštite maloljetnika nije imenovana.

Majka napadnutog dječaka je ispričala kako je za napad doznala kada ju je sin nazvao na putu doma iz škole. Njen sin je, kaže, rođen s brojnim poteškoćama, ima određene dijagnoze, govornu manu i teško priča. Rekla je da je sve prijavila policiji te da su njenom sinu su počele stizati prijeteće poruke da ništa ne smije reći, inače će dobiti još batina.

Kako je objavio 24 sata, postoji i snimka napada na kojoj se vidi kako napadnuti učenik razgovara s jednim drugim učenikom. Odjednom dolazi treći koji mu zadaje udarac nogom u glavu. Nastavlja ga tući šakama po glavi, a ostali učenici stoje i gledaju.