Novi zaplet mučne priče. Sve je izglednije da je njemačka bogatašica organizirala otmicu vlastite djece

Majka je u međuvremenu potvrdila da su djeca kod nje, ali nije otkrila njihovu lokaciju

11 October 2023, Hamburg: Gerhard Delling and partner Christina Block arrive at the gala "Die Goldene Bild der Frau" at the Stage Theater Neue Flora. Photo: Georg Wendt/dpa (Photo by Georg Wendt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Georg Wendt/dpa (Photo by Georg Wendt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

U Njemačkoj su pronađena dva iznajmljena automobila kojima je oteto dvoje djece bogate nasljednice restoranskog carstva Christine Block. Kako smo jučer pisali, otmičari su prebili oca djece, Blockinog bivšeg muža Stephana Hensela, prije nego što su djecu oteli u automobilima marki Citroen i Mercedes.

Prema danskoj policiji, iznajmljeni automobili Citroën DS7 Crossback i Mercedes A-klase prešli su njemačko-dansku granicu 1. siječnja oko 30 minuta nakon ponoći. Dvadesetak minuta ranije, osmorica muškaraca navodno su napala oca dvoje djece, u dobi od 10 i 13 godina, i oborila ga na zemlju. Dvoje djece koja su bila kod oca odvedena su svako u po jedan od automobila. Potom su oba automobila krenula prema granici bez svjetala i velikom brzinom, prema izjavama očevidaca za njemačke medije.

Gråsten, grad gdje su djeca bila s ocem i promatrala novogodišnji vatromet, nalazi se oko 30 kilometara sjeveroistočno od Flensburga. Danska policija istražuje optužbe za tjelesne ozljede i lažno zatvaranje.

Majka potvrdila da su djeca s njom

Sada je poznato i potvrđeno da su dvoje djece kod majke, poduzetnice Christine Block, kćeri Eugena Blocka, osnivača lanca restorana Block House. U pozadini otmice stoji dugotrajna i brutalna borba oko skrbništva između Block i Hansela, koji živi u Danskoj i otac je njezino četvero djece.

Hensel u kolovozu 2021. godine nije nakon vikenda provedenog s njima vratio dvoje djece u Njemačku kako je bilo dogovoreno. Riječ je o Theodoru i Klari, koji su sada oteti u Danskoj. Tada kreće i sudska borba Block da ponovno vidi djecu.

Za sada nije poznato gdje se djeca točno nalaze. Državno tužiteljstvo u Hamburgu još nije odgovorilo kako bi slučaj trebalo pravno ocijeniti. “Hamburške službe nastavljaju s istragom cijelog slučaja. Trenutačno se ne mogu dati dodatne informacije”, odgovorila je glasnogovornica na upit Welta.

Obitelj angažirala zaštitare

Christina Block je jučer, u utorak, preko glasnogovornice tvrtke, objavila da su djeca s njom. “Djeca su dobro. Molim za razumijevanje da u ovom trenutku ne dajem nikakve daljnje izjave, posebno zbog brige za dobrobit svoje djece”, prenijela je glasnogovornica u izjavi.

Policija je sinoć izvela i akciju u kući obitelji u sjeveroistočnom Hamburgu, nakon što su susjedi prijavili sumnjive osobe. No, glasnogovornik policije izjavio je da je provjerom utvrđeno da je riječ o ovlaštenim osobama. Prema informacijama WELT-a, obitelj je navodno angažirala zaštitarsku tvrtku, odnosno, tjelohranitelje.