Novo krvoproliće. Kod Bosanskog Novog muškarac ubio sestru i majku pa presudio i sebi

Policija je dolaskom na mjesto događaja zatekla užasne prizore

05.01.2023., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Generalna proba pred obiljezavanje 09. januara, neustavnog dana Republike Srpske. U Istocnom Sarajevu prisutan je veliki broj policije, specijalne policije a stigla su vozila Despot i Vihor. Vlasti u bh. entitetu Republika Srpska, povodom neustavnog praznika, najavile su “sve ani defile” dok su bora ka udruzenja iz entiteta Federacija BiH najavila proteste.
 Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL/Arhivska fotografija

Samo dan nakon što je Hrvatsku potresla tragedija u Velikoj Gorici u kojoj je muškarac usmrtio vlastitu suprugu i majku da bi potom počinio samoubojstvo, sličan užas dogodio se u susjednoj BiH, u mjestu Dobrljin kod Novog Grada, koji se nekada zvao Bosanski Novi.

Kako su potvrdili u Policijskoj upravi Prijedor, muškarac Ž.Z. hicima iz vatrenog oružja u stambenom je objektu usmrtio dvije žene, svoju sestru i majku, a nakon toga je izvršio samoubojstvo.

Ubojica ostavio oproštajno pismo

Policajci su u obiteljskom domu zatekli stravičan prizor beživotnih tijela dviju žena kao i teško ozlijeđenog počinitelja koji je tijekom prijevoza do prijedorske bolnice umro od hica koji je, nakon dvostrukog ubojstva, ispalio u sebe.

Očevidom je rukovodio okružni tužitelj iz Prijedora koji je utvrdio da je riječ o dvostrukom ubojstvu i samoubojstvu. Lokalni mediji javljaju da je policija na mjestu događaja pronašla i počiniteljevo oproštajno pismo.