Objavljen detaljan tijek masakra u Pragu: istražuju se jezive poruke i misteriozna likvidacija mladog oca i bebe u šumi

Stižu novi detalji neviđenog pokolja u Pragu

Najmanje 15 ljudi ubijeno je jučer na fakultetu u samom središtu Praga. Pucnjava se dogodila na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta.

Počinitelj David Kozak (24) bio je student na spomenutom fakultetu. Prije krvavog pohoda na Prag ubio je oca, a policija istražuje je li odgovoran za ubojstvo muškarca i novorođenčeta prošloga vikenda u šumi nedaleko od Praga.

Portal Blesk objavio je kronologiju jučerašnjih događaja, dosad neviđenih u Češkoj, zemlji u kojoj su zločini počinjeni vatrenim oružjem relativno rijetki.

Prvo je ubio oca u svom rodnom selu

Kako navodi portal, policija je u 12:20 dobila informaciju da je Kozak iz svog rodnog sela Hostoun otišao u Prag s namjerom da si oduzme život. Nešto kasnije, u 12:45, u kući je pronađeno beživotno tijelo njegovog oca.

Malo više od sat vremena kasnije, u 14 sati, kriminalisti su otkrili kako je Kozak student Filozofskog fakulteta te da bi točno tada trebao održati predavanje u zgradi fakulteta u ulici Celetna (radi se o jednoj od lokacija fakulteta, u njoj se nije zbila pucnjava op.a.).

Policija je zatim poslala snage na teren u navedenu zgradu. Ubrzo nakon toga, u 14:22, završila je evakuacija zgrade u ulici Celetna, a potraga za Kozakom se nastavila.

Prve dojave o pucnjavi nešto prije 15 sati

U 14:59 stigle su prve dojave o pucnjavi u zgradi fakulteta na Trgu Jana Palacha, a policijske su patrole stigle na mjesto događaja za nekoliko minuta.

Dvadesetak minuta nakon prvih dojava o pucnjavi, u 15:20 je na pločniku ispred zgrade fakulteta pronađeno tijelo ubojice. Češka policija jučer je objavila kako je napadač “eliminiran”, ali još uvijek se ne zna na koji način.

Snimke koje kruže društvenim mrežama zorno prikazuju razmjere ovog tragičnog događaja, a jedna od njih prikazuje i samu pucnjavu tijekom koje je ubojica u roku od pet minuta s krova ispucao 13 metaka.

Prošlog vikenda ubio bebu i mladog oca?

Naime, portal Blesk objavio je snimku policijske intervencije. Neki portali navode kako se radi o policijskom snimci, međutim, iz policije su rekli kako snimka nije njihova te nemaju nikakve veze s njom.

Ono što bi moglo postati dio ove kronologije je i stravičan događaj koji se odvio prošlog vikenda. Naime, šef policije Martin Vondrašek je na sinoćnjoj konferenciji za novinare izjavio kako postoji velika vjerojatnost da je napadač s Filozofskog povezan s dvostrukim ubojstvom.

Telegram kanal s zastrašujućim objavama

Naime, prošle nedjelje su u šumi u mjestu Klanovice na praškoj periferijii, ubijeni otac (32) i njegova dvomjesečna kći. Međutim, policija još uvijek nije izašla s konkretnim informacijama o navedenom zločinu i stvari bi trebale biti jasnije nakon očevida.

Policiji također nije jasno koja je povezanost napadača sa žrtvama te vjeruju da ih je odabrao nasumično. Međutim, jedan Telegram kanal mogao bi dati neke odgovore.

Policija je naznačila kako postoji mogućnost da je Kozak inspiriran sličnim događajima u inozemstvu. Na društvenoj mreži Telegram ovoga je mjeseca otvoren kanal pod imenom ubojice.

Inspiracija nedavnom pucnjavom u Rusiji

Objave su na ruskom jeziku, ali policija još uvijek provjerava je li Kozak zaista stoji iza objava. Autor istih navodi kako mu je uvelike pomogla 14-godišnja Alina Afanaskina koja je početkom ovoga mjeseca u školi u ruskom Brjansku ubila dvije osobe, ozlijedila pet te nakon toga počinila samoubojstvo.

U objavi pak stoji kako je Afanaskina počinila grešku – da nije ubila dovoljno ljudi. Autor objava je rekao kako će to pokušati popraviti.

Navodi i kako je oduvijek želio ubiti nekoga te da mrzi sve i da svi mrze njega. Dalje, u objavama stoji da iza sebe želi ostaviti što je moguće više boli. Inače, objave su nastale manje od tjedan dana nakon ubojstava u šumi.