Objavljeni detalji premlaćivanja u Slavonskom Brodu. Dječaka tukao 21-godišnjak, prijete mu tri godine zatvora

Nasilnik će danas biti predan pritvorskom nadzorniku

Policijska uprava Brodsko-posavska objavila je detalje slučaja premlaćivanja maloljetnika koji se dogodio na Silvestrovo 31. prosinca oko 00:50 sati u Slavonskom Brodu.

Policajci su proveli kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora s više osoba i prikupili druga saznanja te su jučer došli do saznanja o počinitelju.

Radi se o 21-godišnjaku koji će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, kaže policija. Kaznenim zakonom za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora do tri godine.

Napadnut bez povoda

Naime, policija je dojavu dobila 31. prosinca, u 3:30 sati te je tada započeli s operativnim radom i istragom. Kažu da je maloljetnik napadnut bez posebnog povoda jer se nasilnik i dječak (16) nisu poznavali. Napomenuli su da iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici pa su policijski službenici morali provesti složeno kriminalističko istraživanje.

Otac pretučenog 16-godišnjaka je za 24sata ispričao što se dogodilo kobne večeri. U povratku kući automobil se zaletio na njih. “Oni su skočili u stranu. Vidi se na snimci da je sin podigao ruku i onda je vozač automobila došao do sina i udario ga je i on se srušio na pod. Sin je na svu sreću pao tako da nije udario glavom u pod pa se uspio obraniti rukama, što se i vidi”, ispričao je otac.

Na snimci se vidi kako mladić leži na podu dok ga drugi udara šakama. “Ima ozljede po tijelu i po glavi, sad je bolje, no psihički je loše, sanja svašta, ali pazimo na njega, vidjet ćemo kako će to biti”, rekao je otac.