Objavljeni detalji teške nesreće u Puli. Maloljetnica koja je odbačena u žičanu ogradu teže je ozlijeđena

Policija je podnijela kaznene prijave protiv oba vozača

13.02.2024., Pula - Prometna nesreca u centru Pule. Uvidjaj je u tijeku. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
FOTO: Sasa Miljevic/PIXSELL

Policijska uprava istarska izašla je s više detalja o sinoćnjoj nesreći u Zagrebačkoj ulici u Puli. Mladić je automobilom pokosio pješakinju, koja je od siline udarca odbačena u žičanu ogradu. Nesreća se dogodila kada se osamnaestogodišnjak, koji je bio zaustavljen djelomično na pločniku, počeo uključivati u promet svojim automobilom.

Pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala prometnicom pa se sudario s drugim automobilom, koji se kretao neprilagođenom brzinom i kojim je upravljao drugi 18-godišnjak. Od siline udarca taj je automobil odbačen na pločnik i pritom je pokosio maloljetnicu, koja je završila na žičanoj ogradi parkirališta.

Djevojku iz ograde izvlačili vatrogasci

Vozač drugog automobila je u nesreći zadobio lakše ozljede, dok je suputnik teže ozlijeđen. Teže je ozlijeđena i maloljetna pješakinja, koja je završila u ogradi te su je morali izvlačiti vatrogasci.

Policija navodi da će se protiv oba vozača podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu budući da su obojica kršila prometne propise te time izazvala ovu nesreću.