Obrat u slučaju navodnog napada na ZET-ovca. Policija potvrdila: 'On se počeo tući prvi'

Do okršaja je došlo kod trešnjevačkog okretišta

14.04.2018., Zagreb - Autobusno stajaliste Ljubljanica."nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL"n
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija

Jučer se društvenim mrežama proširila objava kako je došlo do novog napada na vozača ZET-ova autobusa.

“Danas na zagrebačkoj Remizi je napadnut naš vozač autobusa. Kolegu sačekao neki luđak s BMW-om i udario šakom u glavu. Epilog je: napadač i žrtva su dobili prekršajne naloge za remećenje javnog reda i mira”, objavljeno je na Facebooku.

Jučer smo o spomenutom događaju poslali upit PU zagrebačkoj iz čijeg odgovora se vidi da situacija baš i nije takva kakvom je opisana na Facebooku. Policija je potvrdila da je do incidenta došlo jučer oko 11:30 sati na Trešnjevci.

Vozač busa napao prvi

„Zbog prethodnih nesuglasica u prometu, došlo je do tjelesnih napada, i to prvo 54-godišnjeg vozača gradskog autobusa na 46-godišnjeg vozača osobnog automobila u blizini okretišta tramvaja i autobusa, a ubrzo potom, na samom okretištu, i vozača osobnog automobila na vozača autobusa koji je potom policiji uputio dojavu“, kazala je policija.

Policijski službenici VII policijske postaje Zagreb – Trešnjevka su izašli na teren te obojici im zbog remećenja javnog reda i mira izdali prekršajne naloge na koje imaju pravo prigovora u roku od osam dana. Vozač autobusa je prevezen na pružanje liječničke pomoći u zdravstvenu ustanovu, a dijagnoza policiji nije poznata.