Objavljeni detalji napada na ZET-ovce. Jedan od nasilnika tresnuo je i policajca, maloljetnika morali vezati

Zaposlenik ZET-a i policajac zadobili su lakše tjelesne ozljede

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je detalje jučerašnjeg napada na vozača i otpremnika ZET-a koji oko 11 sati se dogodio na okretištu autobusa Črnomerec. Trojica mladića, maloljetnik, 20 i 21-godišnjak, verbalno su se sukobili s 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom ZET-a, koji su stajali pored vozila i međusobno razgovarali, a zatim je došlo do naguravanja.

Na mjesto događaja stigla je policija koja je prikupila podatke o napadu, a zatim je obišla područje okretišta te uočila trojicu mladića koji su se, nakon što su vidjeli policiju, dali u bijeg.

No, policijski službenici su ih uhvatili, a maloljetnika su morali fizički obuzdati i staviti mu lisice jer je pružao otpor. Uslijed policijskog postupanja maloljetnik je, navodi PU zagrebačka, udario policajca.

Policajac i ZET-ovac lakše ozlijeđeni

“Trojica osumnjičenih su stavljena pod nadzor policijskih službenika te je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno kako su maloljetna osoba, 20-godišnjak i 21-godišnjak počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv maloljetne osobe podnesena i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Prisila prema službenoj osobi’ u pokušaju”, izvijestila je PU zagrebačka.

Liječnička pomoć 25-godišnjem zaposleniku ZET-a i policijskom službeniku pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Obustava prometa zbog napada

Podsjetimo, Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb objavio je da će zbog sve učestalijih napada na vozače i kontrolore te tvrtke sutra, 7. prosinca, zaustaviti promet autobusa na okretištu Črnomerec u vremenu od 12 do 12:30.

Odluku o obustavi prometa donijeli su upravo nakon jučerašnjeg napada. Građane mole za razumijevanje i potporu u zaustavljanju huligana, s ciljem vraćanja “sigurnosti kako u prometu tako i u Gradu Zagrebu”.