Od nedjelje nam opet slijede topli, sunčani dani

UV indeks i dalje ostaje visok

Meteorolog televizije N1 Bojan Lipovšćak objavio je prognozu za dane pred nama. Opisao je da se ciklona nad Atlantikom zapadno od Velike Britanije, kao i i s njom povezan frontalni sistem, sporo premještaju nad europsko kopno.

Nad Sredozemnim morem se osjeti utjecaj Azorske anticiklone, vrijeme je vedro, a zbog pritjecanja toplog afričkog zraka temperature rastu. Prognozirao je stoga novi toplinski val koji će zahvatiti Pirinejski poluotok i južnu Francusku.

Na Jadranu će pak manja količina vlažnog zraka uzrokovati lokalne nestabilnosti i povećanu naoblaku. Moguća je i mjestimična grmljavina.

Vrijeme danas

Danas će vrijeme biti pretežno sunčano. Povećane naoblake bit će ujutro na sjevernom i srednjem Jadranu i poslijepodne u unutrašnjosti uz lokalne grmljavinske pljuskove. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bile su od 11 do 15 °C, a na Jadranu od 18 do 22 °C.

Popodne će na Jadranu zapuhati slab do umjeren maestral, a u Slavoniji i Baranji istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 23 do 27 °C, na Jadranu od 28 do 31 °C.

Vrijeme danas DHMZ

Vrijeme sutra

Jutro će sutra biti prohladno u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom i jutarnjim temperaturama između 12 i 17 °C. Na Jadranu će biti sunčano, s jutarnjim temperaturama od 17 do 20 °C. Bit će pretežno sunčano.

Popodne i navečer se u planinskim krajevima unutrašnjosti i u zaobalju očekuje umjeren razvoj oblaka pa su mjestimice mogući kratkotrajni izolirani pljuskovi. Poslijepodne će na Jadranu puhati umjeren maestral. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 31 °C.

Vrijeme sutra DHMZ

Osam stabilnih dana

Lipovšćak je za N1 od nedjelje nadalje prognozirao osam stabilnih dana, sa sunčanim vremenom. Noći će biti vedre zbog hlađenja prizemnog sloja zraka, a u unutrašnjosti mogu biti praćene niskom prizemnom maglo i sumaglicom.

Na Jadranu će navečer i noću puhati slab burin a tijekom dana maestral. Temperature zraka u će biti. porastu tako da će najviše dnevne u unutrašnjosti i na Jadranu biti oko 33 °C.

Na koncu upozorava kako će temperatura mora biti ugodna za kupanje od 22 do 27°C. No, UV indeks ostaje visok, a u planinskim područjima vrlo visok.

Izgledi vremena DMZ