Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Stiže nova tura snijega, trebao bi pasti već sutra

Na snazi je i meteoalarm zbog udara bure

Nakon obilnih padalina – kiše i snijega – diljem zemlje, vrijeme se danas smirilo. Oborine su stale u najvećem dijelu Hrvatske, ali čini se da to neće dugo potrajati. Naime, DHMZ već za sutra javlja oblačno vrijeme u unutrašnjosti, mjestimice uz slab snijeg ili susnježicu. Najviše ga se očekuje u gorskim predjelima.

Na Jadranu će pak biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje uz malo kiše, najviše na jugu Dalmacije. Na kopnu će puhati slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od -3 do 2°C, na Jadranu od 4 do 9°C, a najviša dnevna od 0 do 4°C na kopnu te od 8 do 13°C duž obale.

Zbog udara bure sutra je za cijelu obalu na snazi meteoalarm. Žuto upozorenje zbog jake bure i mjestimičnih olujnih udara vrijedi za cijeli Jadran osim predjela Kvarnera i Kvarnerića gdje je na snazi narančasti alarm zbog vrlo jake i olujne bure. Za područje Velebitskog kanala je na snazi crveni alarm zbog olujnih udara bure.

Meteoalarm za sutra DHMZ

Rosulja koja se smrzava na tlu i snijeg

Kako prognozira meteorolog televizije N1 Bojan Lipovšćak, do kraja tjedna temperature će u većem dijelu unutrašnjosti biti u manjem padu. U unutrašnjosti se u jutarnjim satima može očekivati magla uz rosulju koja se može smrzavati na tlu.

Lipovščak javlja i da je slab snijeg moguć povremeno u planinskim krajevima u unutrašnjosti. Na Jadranu će pak biti sunčano vrijeme. Podno Velebita se očekuje jaka povremeno i olujna bura.

Jutarnje temperature će se kretati od dva do 10 stupnjeva. Na koncu, Lipovščak javlja da je kraće zimsko razdoblje izgledno početkom sljedećeg tjedna. No, ono će biti lokalizirano uglavnom u istočnim krajevima u unutrašnjosti zemlje.

Izgledi vremena DHMZ

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više