Odgojiteljica se žali na grozne uvjete u zagrebačkom vrtiću: 'Hrana odvratna, djeca se boje, zaposlenici mobingiraju jedni druge'

Radi se o područnom objektu Dječjeg vrtića Vladimira Nazora u Supilovoj ulici

FOTO: Dnevnik.hr

Odgajateljica jednog zagrebačkog vrtića požalila se portalu Dnevnik.hr zbog hrane koju u toj instituciji dobivaju djeca, a kako kaže, loše je i stanje međuljudskih odnosa zaposlenih te inventara vrtića.

Radi se o područnom objektu Dječjeg vrtića Vladimira Nazora u Supilovoj ulici. Jedna je odgajateljica fotografirala hranu i obratila se Gradskom uredu za obrazovanje. Ondje su je, kako kaže, uputili na Zavod za javno zdravstvo. Odgajateljica je fotografije pokazala i roditeljima, a oni su najavili da će se obratiti pravobraniteljici i inspekciji. Međutim, pomaka zasad nema, navodi Dnevnik.

Nije problem samo hrana

“Variva su često samo voda s povrćem, bez imalo mesa, a kuharica galami kako je potrošila 17 kila mesa i svađa se. Krem juha od brokule, to vam je zazelenjena voda, kao žabokrečina. Faširance valjda peku u pećnici, izvana je sve brašno, a unutra je sve sirovo”, rekla je odgajateljica.

Nije problem samo u hrani. Kako kaže odgajateljica, oštećen je i inventar vrtića, a loši su i međuljudski odnosi. “Odgajatelji mobingiraju jedni druge’, tvrdi, te optužuje ravnateljicu da je gruba prema zaposlenicima i da je se djeca boje.

Ravnateljica sve odbacuje

Ravnateljica vrtića Ivana Knezović odbacuje sve optužbe. Tvrdi da je sve po propisima, iako, kako neki roditelji tvrde, djeca nerijetko povraćaju. Knezović odbacuje optužbe o sirovoj hrani i povrću koje pluta u vodi te napominje kako nemaju saznanja o zdravstvenim tegobama nakon konzumacije hrane. Odbacuje i optužbe o oštećenom inventaru.

Iz Grada kažu kako su upućeni u situaciju, te im nije jasno zašto postoje ovi problemi jer je vrtić dobio novac za troškove održavanja. Od vrtića su zatražili očitovanje o tome kako je došlo do problema.

Inspekcija je utvrdila da je hrana po propisu, javlja Dnevnik, ali je održan sastanak s ravnateljicom, glavnom kuharicom i zdravstvenom voditeljicom vrtića kako bi se unaprijedili procesi pripreme obroka.