Optužbe u zagrebačkom vrtiću. 'Odgojiteljica je mom sinu lijepila usta selotejpom, drugima vezala ruke'

Iz vrtića kažu da su postupili prema protokolima

FOTO: Pixsell

Roditelji čija djeca idu u vrtić u zagrebačkom Trnskom zabrinuti su zbog postupanja jedne odgajateljice prema djeci. Naime, pojavili su se navodi da jedna odgajateljica djeci lijepi usta selotejpom.

Nakon što je tu priču objavio Zagreb.info, javila im se još jedna majka koja kaže da je slučaj istinit i da ima dokaze za to. Ona je svoja saznanja prijavila prosvjetnoj inspekciji.

“Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor, kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama”, ispričala je.

Odgojiteljica će se vratiti na posao?

No, ova majka je zabrinuta jer je saznala da je na Vijeću vrtića odlučeno kako će se odgajateljica koja je ovo radila vratiti na posao. “Ja sam se malo potrudila i javila se svim institucijama, od vrtića, pa sve do grada. Nitko mi nije dao jasan odgovor i svi samo prebacuju lopticu”, kazala je.

“Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete”, dodala je. Ispričala je i svoj dojam o odgojiteljici za koju kaže da od početka nije pokazivala previše empatije.

“Nikada nikada nije imala osmijeh na licu, i nije previše komunicirala. No, s obzirom na to da se moj sin nikada nije žalio, nisam oko toga radila problem. Sve do travnja ove godine, kada se jedna mama preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem”, kazala je.

‘Postupili smo po svim protokolima’

Na taj mail su se nadovezali drugi roditelji koji su imali slične priče. “Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa”, kazala je majka za Zagreb.info.

Tom portalu je ovaj slučaj komentirala ravnateljica vrtića, Melina Vučak. “Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije, te su izvidi još u tijeku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku unutar svojim ovlasti”, kazala je. Nije komentirala hoće li se i kada odgajateljica vratiti na posao.

Iz Grada su pak poručili: “Grad Zagreb osuđuje svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nismo u mogućnosti iznositi budući su postupanja nadležnih institucija još uvijek u tijeku. Ovisno o njihovim rezultatima uslijedit će daljnji koraci.”