Odgojiteljica u vrtiću natjerala dijete da rukama vadi kruh iz WC-a. 'Dijete je prekršilo pravila o ručku'

Dijete je samo bacilo kruh u školjku

08.02.2021., Vodjinci - Otvaranje djecjeg vrtica Mladost. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U jednom dječjem vrtiću u Zaprešiću dogodio se neviđen skandal. Odgojiteljica je navodno tjerala dijete da rukama vadi kruh iz WC školjke, piše 24sata.

Informacija o incidentu koja se pojavila na Facebook stranici “Mamin blog”, a i vrtić je potvrdio nemili događaj. Spomenuta stranica objavila je pismo odgojiteljice kojim je opisala incident, koje je navodno upućeno roditeljima djeteta.

Kako navodi, dijete je prekršilo pravila o ručku. “Unutar skupine pravilo je da si sami stavljaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i kruh, ako žele, dođu po još i također je dogovor o uzimanju kruha – ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš uzeti kruh”, stoji u pismu.

Sazvan hitan sastanak

Zatim je rekla kako je dijete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo kruh i dobilo ga je jer ga nisu provjeravali, vjerujući da se drži dogovora. Međutim, kako kaže, dijete je bacilo kruh u WC, a dio hrane naguralo u džepove.

Dijete je na kraju izvadilo kruh iz WC školjke, a u pismu navode da su ga upozorili kako takvo ponašanje nije uredu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora skupine. Iz vrtića kažu kako su sazvali hitan sastanak, te da trebaju utvrditi što se točno dogodilo, pišu 24sata.