Odvjetnica: 'Bad Blue Boysi bi u grčkom zatvoru mogli ostati do veljače'

Grčke vlasti ne popuštaju

13.08.2023., Atena, Grcka - Poslejdnja skupina privedenih navijaca izlazi pred skudskog istrazitelja izjasniti se o optzbama koje im se stavljau na teret. Inace, svi do sada navijacima koji su izvedeni pred istrazitelja produzen je pritvor. Photo: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL
FOTO: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Još uvijek se čeka ishod istrage protiv BBB-ovaca u Grčkoj, u Hrvatsku pristižu Europski uhidbeni nalozi za još neke od huligana, a oni koji su mjesecima zatvoreni u Grčkoj mogli bi tamo biti još dugo.

Aleksandra Horvat, odvjetnica jednog od traženih, rekla je kako grčke vlasti ne popuštaju po pitanju izručenja, ali da je dokument kojim ga traže vrlo štur, odnosno, u njemu se samo traži da se osobu dovede pred sudsko vijeće.

“Nisu nam ništa odgovorili, nisu rekli u koji bi zatvor moj branjenik išao, jedina rečenica je bila da uvjeti u tom zatvoru zadovoljavaju minimalne uvjete. Nisu obrazložili”, rekla je Horvat za Dnevnik Nove TV.

U zatvoru će biti minimalno šest mjeseci

Horvat je rekla kako su svi oni koji su trenutno u grčkim zatvorima morati čekati ukupno šest mjeseci kako bi se znalo što će biti dalje.

“Što se tiče rokova, Grčka je odgovorila, kada osoba završi u istražnom zatvoru, sud nakon 6 mjeseci preispituje prvi puta hoće li je pustiti ili produljiti za daljnjih 6, može biti sveukupno 18 mjeseci, a prvih 6 mjeseci se ne događa ništa, osoba je u istražnom zatvoru”, rekla je Horvat.

Podsjetimo, uhićeni su početkom kolovoza. Dakle, do prvih puštanja na slobodu trebalo bi doći u veljači.