Oglasio se resort za vjenčanja zatvoren zbog slučaja trovanja: ‘Svi testovi naše hrane i zaposlenika su negativni’

Ostale svadbene svečanosti su otkazali

Nakon što je Državni inspektorat privremeno zabranio rad popularnom Wedding Resortu Corberon kod Zaprešića, u kojem su se na više vjenčanja u protekla dva tjedna gosti zarazili norovirusom, sada se oglasio spomenuti resort. Mladencima i njihovim gostima ispričali su se zbog neugodnosti koje su imali na nedavno održanim svadbenim slavljima.

“Iako su testovi svih naših zaposlenika i hrane na spomenuti virus do sada negativni, slažemo se s odlukom Službe sanitarne inspekcije Državnog inspektorata RH da svadbe ne održavamo dok s potpunom sigurnošću ne utvrdimo da ne postoji nikakva mogućnost daljnje zaraze”, navode u priopćenju.

Otkazali ostale svadbene svečanosti

Ističu i kako poduzimaju sve radnje s ciljem utvrđivanja uzroka zaraze te da surađuju sa svim nadležnim tijelima. “U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar i tvrtkom Bio San tijekom ovoga tjedna dezinficirali smo još jednom sve prostore u kojima se svadbe održavaju i u kojima se obavlja priprema hrane te su uzeti dodatni uzorci s različitih površina, a rezultate daljnjih testova očekujemo tijekom sljedećeg tjedna”, navode.

Iz resorta tvrde kako u ovom trenutku nemaju saznanja na koji je način norovirus došao među goste. “Svjesni važnosti dana vjenčanja u životu naših klijenata, činimo sve da uvjete za ponovni početak rada zadovoljimo što je prije moguće. Nažalost, do utvrđivanja svih činjenica i otklanjanja eventualnih nedostataka moramo otkazati svadbene svečanosti planirane za ovaj vikend”, pišu.

Navode i kako će o daljnjem razvoju događaja “pravovremeno obavijestiti sve koji su planirali svoje svadbene svečanosti u resortu”. “Ovim putem se ispričavamo svim mladencima i njihovim gostima na koje na bilo koji način utječe ovaj razvoj događaja te smo im na raspolaganju kako bismo zajedno pronašli adekvatna rješenja za njihove svadbene svečanosti”, zaključuju.