Ogromna rupa pojavila se na cesti u San Franciscu, voda i pijesak poplavili 115 domova

Oštećena je ključna infrastruktura

FOTO: Screenshot/Instagram

Kuće poplavljene vodom, pijeskom i blatom, oštećena ključna infrastruktura, ogromna rupa na raskrižju dvije prometne ceste – posljedice su puknuća glavnog vodovoda u San Franciscu u SAD-u.

Rupa se pojavila na raskrižju ulica Fillmore i Green. Puknuo je glavni vodovod, cijev široka četrdesetak centimetara. Posljedice puknuća osjećaju građani u nekoliko okolnih naselja.

Visoki pritisak vode probijao se kroz pijesak i prljavštinu oko pukotine ispod pločnika. Poplavljeno je najmanje 115 domova i poslovnih prostora. Na terenu su gradske službe koje uklanjaju prljavštinu i pijesak s ulica.

Provjeraju stanje plinovoda

Uz ogromnu rupu u cesti koja se pojavila, dijelovi prometnice u ulici Fillmore su oštećeni od poplave. Interventna služba provjerava stanje plinovoda na tom području, piše NBC Bay Area.

“Tu je infrastrukturni sustav koji može biti oštećen. Vatrogasna postrojba San Francisca je na licu mjesta kao sigurnosni mehanizam u slučaju da se nešto dogodi”, navodi kapetan vatrogasne postrojbe San Francisca Jonathan Baxter.

Pukla cijev stara 74 godine

Iz gradskih službi poručuju da rade na zamjeni zastarjelih gradskih vodovodnih cijevi, ali nisu stigli doći do ove koja je pukla, a stara je 74 godine.

“Ekipe rade na proaktivnoj zamjeni oko petnaestak kilometara cijevi godišnje od kojih su neke stare stotinu godina, ali curenja se uvijek događaju u gradu”, rekao je glasnogovornik gradske službe Joseph Sweiss.