Oklopna vozila okružila bivši dom Vučićevog poslušnika Radoičića, kojeg Kosovo optužuje da je 'vođa srpskih terorista'

Kosovski mediji javljaju da se pretresi događaju i u Zvečanu i Zubinom Potoku

FOTO: AFP

Kosovska policija trenutno izvodi pretres stambenog objekta u kojem je živio Milan Radoičić, u sklopu kojeg je i restoran, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, piše Nova.rs, pozivajući se na Radio Kontakt plus.

Milan Radoičić. čovjek koje mnogi nazivaju bliskim Vučićevim suradnikom, potpredsjednik je Srpske liste i nalazi se na crnoj listi SAD-a i Velike Britanije. Najmanje tri oklopna vozila kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta.

‘Vođa terorističke grupe’

Ulica je blokirana za promet, ali pješaci se mogu slobodno kretati. Na ulazu u ulicu nalaze se dva specijalca. Riječ je o ulici koja vodi prema dječjem vrtiću i osnovnoj školi. KoSSev piše da se pretresi ne događaju samo u Kosovskoj Mitrovici nego i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla je prije par dana na svom Facebooku objavio snimku iz manastira u kojem su se skrivali napadači, tvrdeći da se na snimci vidi i Radoičić. Sveçla je optužio Radoičića da je “vođa terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku“.

Ky në pamjet më poshtë është Milan Radojçiq, nënkryetar i Listës Serbe, po ashtu pjesë edhe e Listës së Zezë të ShBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar.Kryekrimineli Radojçiq ka qenë udhëheqës i këtij grupi terrorist dhe i sulmit ku mbeti i vrarë polici Afrim Bunjaku. Kjo është edhe një dëshmi tjetër mbi veprimtarinë e tij terroriste ndaj Republikës së Kosovës. Nënkryetari i Listës Serbe është prijës i sulmit terrorist dhe grupit të terroristëve.Harta e sulmit terrorist po qartësohet çdo ditë: Aleksandër Vuçiq përmes Listës Serbe, dhe këta përmes nënkryetarit të tyre Radojçiq, kanë ndërmarrë veprimin terrorist kundër rendit juridik dhe kushtetues të Republikës së Kosovës duke tentuar të destabilizojnë Republikën tonë. Pra, LS e sheh pjesëmarrjen e saj në Kosovë vetëm në mënyrë terroriste. Ata dështuan. Ndërkohë, ditët e zisë të shpallura sot nga Serbia dhe Lista Serbe janë tashmë vulosja e autorësisë së këtij organizimi.

Posted by Xhelal Sveçla on Tuesday, September 26, 2023