Onaj manijak koji je kod Splita u groznim uvjetima držao 67 pasa i dva vuka je 64-godišnji psihijatar. Otkriven je i monstruozan motiv

Pse je držao na kratkom lancu, a vukove u kavezima

FOTO: PU splitsko dalmatinska

Muškarac kojeg je splitska policija jučer privela zbog držanja 67 pasa i dva vuka u očajnim uvjetima u Stobreču je 64-godišnji psihijatar, javlja Dalmatinski portal.

Sumnja se da je psihijatar držao vukove radi parenja sa psima kako bi se pojačale njihove borbene sposobnosti. Pse je držao na kratkom lancu, a vukove u kavezima.

Splitska policija ranije je objavila da je 64-godišnjak “od neutvrđenog datuma do 27. ožujka držao je ukupno 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao s obzirom na njihovo zdravlje, smještaj, te im je ograničavao kretanje na način da im je uzrokovao bol, patnju i ozljede”.

Pušten da se brani sa slobode

U slučaj se uključila veterinarska inspekcija, a u sklopu kriminalističke istrage obavljena je pretraga stana 64-godišnjaka, vozila i prostora u kojem je držao životinje. O događaju je također obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede.

Dalmatinski portal piše da je 64-godišnjeg psihijatra, nakon ispitivanja, Državno odvjetništvo pustilo da se brani sa slobode. Nije ni traženo određivanje istražnog zatvora, psihijatar je neosuđivan, a na ispitivanju je priznao da su psi i vukovi njegovi pa je procijenjeno da više nema elemenata za pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Psihijatru je izrečena zaštitna mjera, ne smije se približavati posjedu na kojem je držao više od 60 pasa i par vukova.