Uzdrmani otac teško ranjenog HGSS-ovca: 'Taj tip je izašao iz kuće i počeo pucati po autu mog sina, cijelom dužinom'

Muškarac koji mu je pokušao pomoći i koji je dobio sjekirom po glavi je stabilno

10.04.2024. Split, U Kastel Stafilicu oko 19:30 doslo je do ozlijedjivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je  zadobila ozljede iz vatrenog oruzja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene  ostro-tupim  predmetom. Obje osobe su  prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci u splitsku bolnicu. a osoba koja se dovodi u vezu s dogadjajem  je uhicena i dovedena je u sluzbene prostorije policije. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ranjeni 46-godišnji HGSS-ovac, koji je najgore prošao u krvavom obračunu u Kaštel Štafiliću, je stabilno, ali i dalje u životnoj opasnosti. Zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice te je hitno operiran u KBC-u Split, piše Dalmatinski portal.

Muškarac (49) koji mu je pokušao pomoći, pa je dobio sjekirom po glavi, je također stabilno, ali izvan životne opasnosti. Imao je otvorenu ranu na glavi i frakturu lubanje. Podsjetimo, do obračuna je došlo sinoć oko 19.30 sati, a povod je navodno bilo parkiranje, kako piše lokalni portal.

Napadaču razbijen nos

Na društvenim mrežama procurila je i snimka sukoba. Muškarac od ranije poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja, iz pištolja je s tri metka pogodio dugogodišnjeg pripadnika HGSS-a. Taj dio nije snimljen, ali jest ono što se potom događalo.

Dok je drugi muškarac držao teško ranjenog HGSS-ovca, napadač je na njega nasrnuo sjekirom, udarivši ga po glavi. Potom su napadača svladali građani koji su pristigli na mjesto okršaja i zadržali ga do dolaska policije, piše Dalmatinski portal.

Uhićenom muškarcu je također pružena liječnička pomoć te mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda nosa. On je otpušten iz bolnice i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, priopćila je ranije splitska policija.

Otac žrtve: ‘Oporavak će biti dug’

Otac HGSS-ovca na kojega je muškarac pucao dok je sjedio u automobilu, dao je izjavu za 24 sata.

“Moj sin je do 19 sati bio dežuran na Malačkoj, a kad se vratio kući, zbog orkanskog juga parkirao je na ulici gdje inače ne običava stati, pred kućom muškarca koji ga je napao, koji tvrdi da je to njegovo, ali to je ulica. Izašao je iz kuće i počeo pucati po automobilu u kojem je bio moj sin, od stražnjeg dijela auta prema naprijed. Sin je uspio izaći iz auta, krenuo je prema kući stotinjak metara dalje. Došao je jedan muškarac koji mu je išao pomoći, a onda se ovaj napadač vratio s dvi sjekire”, kazao je.

“Jako me sve ovo potreslo. Drugi sin je zvao moju suprugu da joj kaže što se dogodilo. Meni isprva nisu htjeli ni reći. Oni su odmah otišli u bolnicu, operacija je trajala negdje do dva ujutro”, dodao je. “Doktori kaže da će oporavak biti dug”.