Opet filmska potjera u Zagrebu. Policajci skužili tipa u ukradenom Volvu, on u bijegu probio i ogradu

Automobil je slupao i nije više bio u voznom stanju pa je nastavio bježati pješice

25.11.2023., Zagreb - Popodne oko 17.25 sati Aninoj ulici doslo je do eksplozije u dvoristu zgrade. Uslijed navedene eksplozije ostecen je jedan osobni automobil i procelje zgrade, dok ozlijedjenih osoba nema. Slijedi ocevid. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija sinoć je imala novu filmsku potjeru, ovoga puta na području Trešnjevke. Naime, oko 23:05 sati policajci su uočili auto marke Volvo ZG oznaka koji je dan ranije oko 5 sati ujutro ukraden jednoj 55-godišnjakinji u Dubravi, zajedno s potpuno novim kućanskim aparatom koji je bio natovaren u njega.

Policajci iz Mobilne jedinice prometne policije koja djeluje u sklopu Ravnateljstva policije uočili su ukradeni Volvo kako se kreće po Zagrebačkoj aveniji. Tada još nepoznatom vozaču naredili su da se zaustavi, no on je umjesto toga udario po gasu i dao se u bijeg. U jednom trenutku je skrenuo na Zagrebačku cestu, a uslijed mahnite vožnje na raskrižju s Medarskom ulicom skrivio je prometnu nesreću udarivši u jedan parkirani automobil.

Volvo mu se pritom zanio pa je sletio s ceste, udario u ogradu jedne tvrtke koju je probio te se nastavio kretati travnatom površinom sve dok se zbog oštećenja auta nije bio prisiljen zaustaviti na asfaltiranom parkingu u krugu spomenute firme.

Istrčao iz auta, bježao prema Rudeškoj cesti

Potjeri ni tu nije bio kraj budući da je bjegunac istrčao iz slupanog Volva te pokušao uteći policajcima krećući se prema Rudeškoj cesti. U tom su se trenutku ekipi Mobilne jedinice prometne policije kao pojačanje priključili službenici s Črnomerca koji su ga u konačnici sustigli i uz primjenu sredstava prisile uhitili.

Tada su utvrdili da se radi o 23-godišnjaku, no nad njim još nije pokrenuto kriminalističko istraživanje budući da se prvo mora oporaviti od ozljeda koje je zaradio u prometnoj nesreći koju je skrivio jureći Volvom po metropoli. Trenutno je smješten u Kliničkoj bolnici Dubrava, ali zasad nije poznato koliko je teško ozlijeđen.

Zagrebačka policija javlja da je u potjeri prilikom uporabe sredstava prisile lakše ozlijeđen jedan policajac.