Otkriveno tko je žena koja je nasrnula na Pernara: 'Prosvjedovat ću dok sam pokretna, klečavci prijete velikim zlom'

Protuprosvjednica s trga koja je nasrnula na Pernara opisala je današnju situaciju

04.11.2023., Zagreb - Antiprosvjed na trgu. Gospodja sa kolicima nasrnula na Ivana Pernara Photo: Josip Regovic/PIXSELL
FOTO: Josip Regovic/PIXSELL

Molitelji su danas, kao i svake prve subote u mjesecu, okupirali trgove diljem Hrvatske. Puno ih se okupilo u Zagrebu, a na Trgu je u to vrijeme bilo i poznatih lica.

Među njima je bio i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. U kontrastu s moliteljima održan je i protuprosvjed, a među sudionicama spomenutog bila je i jedna starija građanka koja je oko vrata nosila transparent “Bolje da kmečite nego da klečite”.

U jednom trenutku je hodalicom nasrnula na Pernara. Radi se o 77-godišnjoj Višnji Škreblin, aktivistkinji Radničke fronte, a 24sata je razgovarao s njom.

‘Uvertira u nešto jako opasno’

Škreblin, koja od kraja devedesetih godina prošloga stoljeća sudjeluje u brojnim prosvjedima, rekla je kako je Pernar stao ispred nje i snimao ju te da to nije bilo prvi put.

“Već je to napravio jednom pa onda snimku dijelio okolo, njemu slični su me onda vrijeđali svakojakim groznim izrazima, i rugali mi se. Imam skoro 78 godina, invalid sam, a na ove prosvjede dolazim jer vidim što se sprema – ovi što kleče i mole uvertira su u nešto jako opasno po žene”, rekla je.

Kaže kako je, dok ju je Pernar snimao, zamolila policiju da ju zaštite, ali da oni nisu ništa učinili. “Kad sam ja onda krenula prema Pernaru, govoreći mu da me prestane snimati, onda je policija, zamislite, smirivala mene”, rekla je i dodala kako će se zbog postupanja policije žaliti MUP-u.

‘Vraćaju nam što, inkviziciju?’

Kaže kako će prosvjedovati dok god je pokretna jer se bori za pravdu. “Kad sam među klečavcima čula svećenika da govori kako je kod muslimana dobro to što su im žene zamotane, u meni se probudila velika ljutnja, ne mogu vjerovati što se događa”, rekla je.

I sama je katolkinja, ali kaže da klečavci prijete velikim zlom. ” Vraćaju nam, što, inkviziciju? Ma ja bih Pernara ‘lako složila’ svojim znanjem, nije on meni ni do koljena. Davno, 70-tih i 80-tih Hrvatska je bila liberalnija i modernija nego što je danas”, rekla je Škreblin za 24sata.

Inače, Škreblin je godinama prosvjedovala protiv pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a Stevi Culeju je na Markovom trgu prije tri godine vikala da se srami i da se “zajebava sve ove godine u Saboru”.