Ovaj tip je, tvrdi policija, planirao otmicu i ubojstvo poznate britanske voditeljice. Procurili nevjerojatni detalji

Muškarac je navodno angažirao plaćenog ubojicu iz Sjedinjenih Država

FOTO: AFP/Facebook

Gavin Plumb, 36-godišnjak iz britanskog grada Harlowa, optužen je za navodnu zavjeru za otmicu i ubojstvo Holly Willoughby, voditeljice jutarnje emisije The Morning. Prema optužnici, poticao je drugu osobu da doputuje u Ujedinjeno Kraljevstvo i počini zločin. Navodno se radi o plaćenom ubojici iz Sjedinjenih Država. Osumnjičenik se u petak pojavio na sudu u Chelmsfordu i zadržan je u pritvoru, a optužbe su uslijedile nakon uhićenja u srijedu 4. listopada, piše Sky News.

Detektiv Rob Kirby je istaknuo kako je istraga bila izuzetno brza, te da su mnogi službenici i inozemni partneri radili danonoćno kako bi potvrdili optužbe. “Zaštita bilo koje žrtve je najvažnija i nastavit ćemo joj davati prioritet, kao i surađivati ​​s policijom kako istraga bude napredovala”, rekao je Kirby.

TV kuća pruža podršku voditeljici

Redakcija emisije upozorena je na navodnu zavjeru u četvrtak ujutro, a voditeljica je odlučila ne nastupiti nekoliko trenutaka prije nego što je trebala izaći u eter, piše The Sun. Televizija ITV kaže da Willoughby pruža danonoćnu potporu i sigurnost, kao i policija.

“Ova vijest bila je veliki šok za sve na This Morningu i ITV-u. Pružamo svu podršku koju možemo Holly i njezinoj obitelji u ovom nevjerojatno teškom trenutku”, rekao je glasnogovornik televizijske kuće.

I premijer je komentirao slučaj

Kolega voditelj The Morninga, Dermot O’Leary, danas je rekao kako se u emisiji neće pričati previše o slučaju, “ali Holly je na naslovnicama nakon što je policija uhitila 36-godišnjeg muškarca zbog navodne zavjere za otmicu”. “Policija Essexa sada potvrđuje optužnicu”, rekao je jutros O’Leary.

Willoughbyna kolegica, voditeljica Alison Hammond rekla je kako su “svi šokirani”. “Očito smo svi bili šokirani kad smo čuli vijest i želimo poslati našu ljubav i najveće zagrljaje Holly i njezinoj obitelji”, poručuje Hammond.

Gost jutrošnje emisije bio je britanski premijer Rishi Sunak, koji je također komentirao slučaj i poželio voditeljici “sve najbolje”. “Samo želim reći da mi je jako žao zbog svega što se događa s Holly. U svoje ime, želim joj sve najbolje”, rekao je Sunak.