Video. Ovo je jedan od napadača koji su uhapšeni zbog brutalnog napada u Vukovaru

Policija je ispitala trojicu muškaraca koji su uhićeni, te je prema svemu sudeći došla do novih saznanja i novih imena uključenih u napad

FOTO: HRT Screenshot

Policija je uhitila još jednu osobu koja se dovodi u vezu sa subotnjim premlaćivanjem maloljetnika u Vukovaru. Muškarac koji je jučer uhićen osumnjičen je da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela. Prije njega uhićena su trojica muškaraca, u dobi od 24, 22 i 20 godina, za koje je utvrđena sumnja da su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

Policija je objavila kako su sva četvorica predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi, protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja, kažu iz PU vukovarsko-srijemske. Jednom uhićenom muškarcu (23) određen je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Javljanje Igora Rotima

UŽIVO 🔴 Policija je, prema neslužbenim informacijama, uhitila još jednu osobu koja se dovodi u vezu s premlaćivanjem skupine mladića u Vukovaru. Jučer ih je uhićeno troje. U sukobu koji se dogodio u subotu u centru Vukovara, trojica maloljetnika teško su ozlijeđena. Igor Rotim donosi najnovije informacije:

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, January 10, 2024

Odluka o istražnom zatvoru

Davor Ćavar, odvjetnik jednog od uhićenih, kazao je za javni servis da će sva trojica muškaraca biti predana pritvorskom nadzorniku, nakon čega će biti određeno njihovo ispitivanje pred Općinskim državnim odvjetništvom.

“Državni odvjetnik će odlučiti hoće li sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora. Ako se to dogodi, sudac istrage će zakazati ročište”, kazao je Ćavar. HRT-ov reporter kazao je kako je razgovarao s djedom jednog od pretučenih dječaka koji je pušten na kućno liječenje.

Ispričao je kako se dječak oporavlja, ali da je u šoku. “Još nema službene potvrde da su počinitelji ovog zločina bili dio navijačke skupine i da su neki od njih bili i u Grčkoj. Djed dječaka za HRT je kazao kako je on to doznao privatnim kanalima”, kazao je reporter.

Napadač navodno bio u grčkom zatvoru

Prema ranije objavljenim medijskim napisima, barem jedan od privedenih napadača bio je pritvoren u Grčkoj te navodno postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama.

Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.