Objavljeni novi detalji o zbivanjima nakon sramotnog napada u Vukovaru. Četvorki određen istražni zatvor

Istražni zatvor određen im je zbog opasnosti od utjecaja na žrtve i svjedoke te ponavljanja djela

FOTO: Borna jaksic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru priopćilo je da su ispitana četvorica osumnjičenika nakon napada u Vukovaru. U priopćenju navode da su trojica osumnjičenika u dobi od 24, 22 i 20 godina 6. siječnja 2024. oko 22:30 u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

Četvrti osumnjičeni je 19-godišnjak za kojeg navode da je 8. siječnja 2024. iznajmio stan u Vukovaru radi skrivanja trojice napadača.

Određen istražni zatvor

Državno odvjetništvo je protiv njih sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru predložilo određivanje istražnog zatvora zbog postojanja opasnosti od utjecaja na žrtve i svjedoke te opasnosti da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo. Sudac istrage to je prihvatio, piše Danas.hr.

Ranije je u sklopu istrage oko napada na skupinu maloljetnika u subotu u središtu Vukovara uhićen i 23-godišnjak, kojem je već određen istražni zatvor.

Utvrdi li im se krivica, Kazneni zakon za tučnjavu predviđa maksimalno tri godine zatvora, a za nanošenje teških tjelesnih ozljeda – pet godina zatvora. Za pomaganje počinjenja kaznenog djela zakon propisuje do pet godina zatvora.

Dio ih bio u grčkim zatvorima?

Skupina je u subotu navečer u središtu Vukovara napala grupu maloljetnika. Neke od njih su teško ozlijedili, toliko da im je morala biti pružena medicinska pomoć pa je nekoliko dječaka prevezeno u KBC Osijek. Obitelji pretučenih maloljetnika najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.

Prema ranije objavljenim medijskim napisima, barem jedan od privedenih napadača bio je pritvoren u Grčkoj te navodno postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama.