Potok kraj Zaprešića izgleda kao iz horor filma. Mještani optužuju: 'Klaonica ispušta krv, i to najčešće pred kišu'

Potok kod Zaprešića poprimio je jarkocrvenu boju, a službeni uzrok nije poznat

FOTO: RTL/Danas.hr

Potok kod Zaprešića poprimio je jarkocrvenu boju, a službeni uzrok nije poznat. Međutim, mještani sela Dubrava Pušćanska kod Zaprešića optužuju Nikolu Mihalinca, vlasnika klaonice, da u potok ispušta krv i da mu odatle crvena boja, javlja Danas.hr.

Mihalinec pak sve opovrgava i kaže da se krv u procesu klanja odvaja. “To je totalno neosnovano jer se krv, sama po sebi, u procesu klanja odvaja i odvozi u Agroproteinku u Sesvetama zajedno sa svim klaoničkim otpadom”, rekao je.

Mihalinec je novinarima također pokazao izvješće veterinarske inspekcije koja, kaže, potvrđuje da se krv deponira u poseban rezervoar, a potom premješta u poseban kontejner. Međutim, prešao je preko važnoga dijela nalaza.

Smrad i sporna PVC cijev

U njemu piše da se šumom širi smrad, a pronađena je i PVC cijev koja se spušta i ulazi u potok iz smjera klaonice. Mještani kažu da se krvavi potok može najčešće vidjeti pred kišu kako bi ga ona kasnije isprala.

Mještani o situaciji ne žele govoriti pred kamerama. Kažu da je riječ o vrlo moćnom čovjeku kojeg se prilično boje.

HDZ-ov načelnik Općine Pušća Filip Bernardić kaže da su o svemu obaviješteni i Ministarstvo poljoprivrede, državno odvjetništvo, inspektorat i ostale institucije. Isto su potvrdili i iz inspektorata te navode da na slučaju rade još od kolovoza, javlja Danas.hr.