Ovo je urnebesno. Oblačio kostim i noću strašio vozače, sud vjeruje da iza svega stoji neobičan fetiš

Bio je odjeven od glave do pete u crno, nosio je masku s nacrtanim očima i ustima

Joshua Hunt
FOTO: Screenshot/X

Muškarac u dobi od 32 godine na sudu je proglašen krivim za namjerno zastrašivanje vozača na mračnoj seoskoj cesti. Odjenuo bi se od glave do pete u crno i stavio masku s nacrtanim očima i ustima.

Na suđenju je zanijekao da je već otprije bio prijavljen policiji za isto djelo. Joshua Hunt priznao je na sudu da je bio maskiran tijekom dvije noći u svibnju, ali je rekao: “Odjeća koju sam nosio nije bila čudna”.

Hunt je po zanimanju vrtlar. Kazao je da je prije strašenja vozača na mobitelu tražio priče o “Somerset Gimpu”, tajanstvenoj osobi koja je povremeno viđana od 2018. godine. Tvrdi kako je to učinio samo da bi bio u toku s lokalnim događanjima.

Crni kostim zbog niskog samopouzdanja

Na sudu je rekao da je oblačio kostim kako bi se valjao u blatu i smeću zbog niskog samopouzdanja te da je to činio blizu ceste jer je razmišljao i o tome da se baci pod auto.

Proglašen je krivim. Okružna sutkinja Joanna Dickens rekla je da je njegova bizarna odjeća prestravila one koji su ga vidjeli i da je namjerno izazivao strah kod prolaznika. Dodala je da je Hunt morao znati kako će njegova odjeća djelovati na druge ljude.

Žena ugledala tamni predmet pored ceste

U nedjelju, 7. svibnja, žena je vozila automobil u Bleadonu kad je ugledala “tamni predmet” pokraj ceste. Na sudu je rekla da mu se približila i vidjela osobu odjevenu u “vrlo usku tamnu odjeću s maskom preko lica i bijelim križevima na mjestu gdje su trebale biti oči”.

“Puzao je kao što to čine vojnici na obuci”, dodala je žena. Bojala se da bi mogla postati žrtva otmice. “Bila sam prestravljena”, rekla je i dodala da je sjela u automobil i pobjegla. “Bilo je tako nadrealno. Tresla sam se od straha, na granici napadaja panike”, rekla je.

Maskirana figura stajala pored ceste

Dva dana kasnije, nešto iza ponoći, dvije žene i tinejdžer vraćali su se s posla kad su ugledali maskiranu figuru u crnom kostimu kako stoji nasred ceste. Noge su mu bile razmaknute, a ruke iza leđa.

Vozačica je na sudu rekla da su njezini putnici u automobilu vrištali od straha. “Bilo je to zastrašujuće”, dodala je. Projurila je pored njega i pozvala policiju.

“Vrisnula sam i prekrila oči rukama, bilo me je strah. Bilo je mračno, usred ničega”, rekla je njezina suputnica, a tinejdžer je dodao da je poslije ovog susreta ima problema sa spavanjem.

Policija ga uhvatila i pronašla kostim

Dvojica policajaca stigla su brzo na mjesto događaja, no Hunt je već bio u normalnoj odjeći. Kad su pretražili njegov kombi, pronašli su mokru crnu odjeću i masku za lice s očima i ustima iscrtanim neonskom bojom, piše The Guardian.

“Moje mentalno zdravlje se naglo pogoršalo i u krizi sam. Uzimam antidepresive. Pokušavao sam se ubiti, nisam pokušavao nikoga prestrašiti. Trebam pomoć”, rekao je na razgovoru u policiji.

Pretragom mobitela i njegova doma, pronađeni su dokazi koji su bili potrebni da ga dovedu na sud. Tijekom suđenja mu nije pomogla ni izjava da je na cesti stajao jer je htio da ga udari automobil.

Sud misli da je iza svega seksualni motiv

Hunt je kažnjen novčanom kaznom od 100 funti (cca 115 eura) i rečeno mu je da svakoj žrtvi plati po 200 funti (cca 230 eura).

Sud je izdao privremeni nalog za Hunta kojim mu se zabranjuje posjedovanje određenih odjevnih predmeta i ponašanje zbog kojeg je stigao na sud jer se smatra da iza svega stoji seksualna motivacija. Ako prekrši ovaj uvjet, bit će uhićen.