Ovi mladi heroji spasili su čovjeka koji se utapao: 'Masirao sam mu srce prema uputama gospođe s hitne'

Nesretni 63-godišnjak je u bolnicu došao u iznimno teškom stanju, pothlađen i bez svijesti

FOTO: Screenshot HRT

Na jezeru nedaleko od Domašinca u Međimurju dvojica 15-godišnjaka, bratići Sebastian i Fabijan, u nedjelju ujutro su tijekom ribolova u vodi uočili muškarca (63) koji nije pokazivao znakove života.

Zahvaljujući njihovoj hrabrosti i pribranosti spašen je život njihovom sumještaninu. Dječacima je u pomoć priskočio i 28-godišnji Ivan Oršuš koji je započeo s oživljavanje.

“Kad smo ga tu donijeli gore, nije ništa pokazivao sve dok mu nisam masirao srce, kao što mi je rekla gospođa s hitne pomoći. Kad sam došao do 50 puta, onda je tek otvorio oči”, rekao je Oršuš za HRT. Ubrzo je stigla hitna pomoć i prevezla muškarca u čakovečku bolnicu.

‘S obale smo ga uhvatili i odvukli’

Iako su bila dva stupnja ispod nule bratići su odlučili dan započeti pecanjem na jezeru. Za HRT su ispričali da su na površini vidjeli da nešto pluta i na prvu su pomislili da je jakna.

“Kad je bio u vodi nije pokazivao znakove života, bio je totalno zamrznut. Izvadili smo ga iz vode. Ja sam išao po pomoć, prvi je stigao moj djed, a Fabijan je pozvao policiju i hitnu pomoć”, rekao je Sebastian Novak. “Na trenutak sam osjećao strah. Nismo išli u vodu, s obale smo ga uhvatili i odvukli”, kaže Fabian Orušuš.

‘Došao je u teškom stanju’

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, Igor Šegović, za HRT je rekao da je nesretni 63-godišnjak u bolnicu došao u iznimno teškom stanju, pothlađen i bez svijesti. “No, polako se oporavlja”, dodao je.

Policijska uprava Međimurska potvrdila je da nisu utvrdili nikakve ozljede koje bi upućivale na počinjenje nekog kaznenog djela.