Pali lažni istrebljivači stjenica. Starije gospođe uvjeravali da im je u stanu najezda pa ih opelješili

Nudili usluge dezinsekcije gdje to uopće nije bilo potrebno, uhićeni su

Stjenica u Londonu
FOTO: Screenshot/X

Glavni grad Francuske ove se jeseni našao pod najezdom stjenica, barem ako je suditi po fotografijama koje su se širile društvenim mrežama, a neki su na strahu od tih parazita i profitirali. Francuska policija uhitila je dva muškarca osumnjičena da su prodavali usluge suzbijanja stjenica za velike iznose starijim ljudima kojima nisu bile potrebne.

Operirali su na istoku Francuske, a svojim bi žrtvama prvo telefonirali – obično su to bile žene starije od 90 godina – govoreći im da je u njihovom susjedstvu došlo do najezde stjenica, piše The Guardian.

Pristup domovima svojih meta dobili bi predstavljajući se kao zdravstveni službenici, a zatim bi prostorije pošpricali navodnim sredstvima za dezinsekciju. Žrtvama su nudili i kreme koje bi trebale odbijati kukce, a zapravo se radilo o običnoj kremi s mirisom eukaliptusa.

Prevarili najmanje 48 osoba

Posjet su naplaćivali između 300 i 2100 eura. Policija je provela istragu nakon što je primila devet prijava zbog sumnje na prijevaru. Vlasti smatraju da je prevareno najmanje 48 osoba.

Policija je identificirala osumnjičenike, pratila ih i potom privela dok su izlazili iz kuće svoje posljednje žrtve u Strasbourgu. Podsjetimo, Francuska je u listopadu zatvorila nekoliko škola zbog, kako se smatralo, najezde stjenica, a vlada je održala niz hitnih sastanaka.

Najsretnije su bile tvrtke za dezinsekciju koje su izvijestile o velikom porastu poziva na intervenciju u vezi stjenica.