Skandalozni pater Ike ima novu objavu o slučaju pretučene Klare Buntić: 'Bio sam devet dana na duhovnoj obnovi...'

Nakon devet dana duhovne obnove, Mandurić se kratko ispričao na Facebooku

11.08.2020., Vrpolje - U biskupijskom marijanskom svetistu Vrpolju pred svetkovinu Velike Gospe trodnevnicu je predvodio pater Ike Manduric. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon što je bivši rukometaš Denis Buntić prebio suprugu Klaru, krenula je lavina reakcija, a jedna od odvratnijih bila je ona kontroverznog patera Ike Mandurića, koji se u svojem sada obrisanom Facebook postu pitao “A što je s muževima koji trpe cmizdrenja takvih histeričnih žena?”. Na Ikeov odvratan istup također je stigao i niz osuđujućih reakcija, od kojih je najzapaženija bila kritika teologa Dalibora Milasa, a objavu je napao i monsinjor Mate Uzinić.

“Ne može se pronaći opravdanje i mislim da je to pitanje određeno mudrovanja koje je očito loše ispalo. Takvu stvar stavljati u druge kontekste i druge, pomalo ideološke poruke, koje netko želi prenijeti u javnost, smatram da je to neprimjereno u najmanju ruku. Sa svojim postom, u kojem je stavio dvije različite stvari, zajednički kontekst i u toj situaciji zapravo pokazao nedovoljno suosjećanje za žrtve nasilja. Napravio je pogrešku”, poručio je monsinjor Uzinić.

Ispričao se kratkom objavom

Čini se da je pater Ike Madunić shvatio da je pogriješio, pa se kratkim Facebook postom ispričao za svoj istup. Kaže da je i proteklih devet dana proveo na duhovnim vježbama.

“Pozdrav vam, dragi svijete! Proteklih 9 dana bio sam na svojim duhovnim vježbama. Što se tiče one moje posljednje objave, imam potrebu samo ovo reći: Najmanje što bih volio jest – nekoga sablazniti, ili uvrijediti, pa, kome god da sam to priuštio, žao mi je. Sutra se vidimo na krunici u 21.00! Sve vas volim!”, piše kratko Mandurić.

Pozdrav vam, dragi svijete! Proteklih 9 dana bio sam na svojim duhovnim vježbama. Što se tiče one moje posljednje…

Posted by Ivan Ike Mandurić DI on Saturday, October 7, 2023