Pijan sjeo za volan u Istri i skrivio frontalni sudar. Ozlijeđeno sedam ljudi, među njima pet Sirijaca

Vozač je bio pod utjecajem 2,55 promila alkohola

11.07.2023.,Sibenik - Kod Eurohertza se dogodila prometna nesreca u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.Ocevid je u tijeku a jedna osoba je ozljedjena.Promet regulira prometna policija. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

U subotu na području Raše u Istri došlo je do teške prometne nesreće u kojoj se vozač pod utjecajem alkohola teretnim vozilom zabio u osobni automobil, prilikom čega je ozlijeđeno sedam osoba.

Kako je objavila istarska policija, 44-godišnji državljanin BiH, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2.55 promila, teretnim vozilom s pulskim registracijama kretao se državnom cestom iz smjera Mosta Raše prema Bršici.

Tijekom vožnje je, u blagom zavoju, prešao u na lijevu stranu i sudario se s osobnim automobilom pulskih registracija kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin.

Ozlijeđeno pet Sirijaca

Od siline udarca, oba vozila izletjela su van kolnika, a u nesreći su lakše ozlijeđena oba vozača, kao i pet putnika iz osobnog automobila, državljana Sirije u dobi od 25 do 39 godina.

Protiv državljanina Bosne i Hercegovine koji je izazvao prometnu nesreću, pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija.