Vozio s četiri promila i skrivio dvije nesreće u Poreču: sve je završilo potpunim darmarom u kružnom toku

Policija ga je privela i odvela na triježnjenje u stanicu

FOTO: Twitter/screenshot/Ilustracija

Dvije prometne nesreće u Poreču izazvao je u subotu poslijepodne 49-godišnji vozač kojem je naknadnim obavljenim alkotestiranjem utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od čak 3,91 promila, izvijestila je u nedjelju istarska policija.

Vozač je u subotu oko 17.25 sati upravljao automobilom pulske registracijske oznake kojim je u Ulici Mate Vlašića udario u povišeni pješački otok i srušio prometni znak. Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se nije zaustavio, nego je nastavio vožnju.

Priveden je u postaju

Zbog neprilagođene brzine kretanja u Ulici Gašpara Kalčića, kod kružnog raskrižja, izgubio je nadzor nad automobilom i oštetio dijelove montažnog kružnog toka, nakon čega je automobil zapeo u šljunak i zaustavio se.

Kako javlja policija, obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 3.91 promila te su ga policijski službenici uhitili i priveli u policijsku postaju. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.