Pijane djevojke napravile kaos u zagrebačkom hotelu, jedna nakon privođenja ugrizla policajca

Policajac je u napadu pijane djevojke zadobio lakše ozljede

14.08.2023., Zagreb - Igraci AEK-a nakon treninga stigli u hotel uz snaznu sigurnosnu pratnju policije. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je o nesvakidašnjem napadu na službenu osobu. Naime, jučer oko 6.35 sati u hotelu, na zagrebačkom Trnju, policijski službenici postupali su po dojavi zaposlenika hotela zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira dviju gošća u dobi od 23 i 24 godine.

Dolaskom na mjesto događaja potvrđeno je da su počinile prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u vidno alkoholiziranom stanju te im je rečeno da moraju poći s policijskim službenicima u postaju.

Prilikom vožnje u službenom policijskom vozilu starija djevojka je sa stražnjeg sjedala krenula rukama prema vratu policijskog službenika koji je vozio službeno policijsko vozilo, u čemu je spriječio drugi policijski službenik, koji je stavio svoju ruku ispred nje obzirom je sjedio pored nje na stražnjem sjedalu.

Ugrizla policajca

Odmah potom osumnjičena je policijskog službenika, koji je sjedio pored nje, nekoliko puta ugrizla za ruku na što je drugi policijski službenik zaustavio automobil i “nad osumnjičenom uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) radi odbijanja napada”.

U ovom događaju policijski službenik je lakše ozlijeđen.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Policija tereti 24-godišnjakinju za kazneno djelo „Napad na službenu osobu“, a obje za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.