Pijani vozači na sjeveru Hrvatske očito imaju nešto protiv betonskih raspela. Sad je u bizarnoj nesreći uništeno još jedno

Imala je 2,38 promila alkohola

FOTO: PU međimurska

Pijana vozačica (1990. godište) automobilom se zabila u betonsko raspelo na prometnici između Macinca i Gornjeg Hrašćana, priopćila je međimurska policija. Prometna nesreća dogodila se u petak nešto prije 18 sati, kada je vozačica – s 2,38 promila u krvi – upravljala automobilom čakovečke registarske oznake kolnikom županijske ceste.

Pritom brzinu nije prilagodila osobinama ceste (raskrižje) i vidljivosti, a bila je noć. Dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste, izletjela je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udarila u sakralni objekt, betonsko raspelo.

Uslijed siline udara došlo je do zanošenja automobila te izlijetanja na zemljanu površinu. Vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirana je ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura te joj je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Mladića kod Varaždina zaustavio betonski Isus

Slična prometna nesreća dogodila se krajem studenog u naselju Sračinec u blizini Varaždina, kada je mladić automobilom naletio na metalnu ogradu i betonski kip raspela. Betonski kip pao je na krov automobila, a na kraju ga je zaustavila žičana ograda s drvenim stupovima.

Prije toga se zaletio i u nadstrešnicu na stajalištu autobusa. Mladić je u krvi imao 1,70 promila alkohola.