Pjevačica ostavila transparent na Cvjetnom trgu: ‘Dođite svi i podržite Severinu’

Razgovarali smo s Rebekom Ljiljak koja kaže: 'Slučaj Severine pokazuje sav horor našeg društva i kriminal koji plovi pravosudnim sistemom'

FOTO: Facebook Rebeka Ljiljak

Društvene mreže i portali užarili su se otkako je odjeknula vijest da je Vrhovni sud odlučio da se poništava odluka splitskog suda, prema kojoj je Severinin sin trebao biti dva tjedna s ocem Milanom Popovićem, pa dva tjedna s majkom. Presuda je ukinuta jer je, citiramo, “splitski sud povrijedio zakon o parničnom postupku”, stoga dječak sada treba živjeti s ocem.

Brojne javne ličnosti iskazale su podršku pjevačici putem društvenih mreža, a svoj obol, na malo drugačiji način, dala je pjevačica Rebeka Ljiljak. Na Cvjetni trg u Zagrebu danas je stigla s transparentom “Sve smo mi Severina”.

Transparent stoji na spomeniku Petru Preradoviću Marko Lukunic/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL

“Ostavila sam svoj transparent na Cvjetnom trgu pa vi hrabri na društvenim mrežama – dođite, fotkajte se, podržite. Dosta je udruženog kriminala! Danas je to Seve, sutra ste vi”, poručila je.

Sve smo mi Severina👊🏻 Ostavila sam svoj transparent na Cvjetnom trgu pa vi hrabri na drustvenim mrezama – dodjite,…

Posted by Rebeka Ljiljak on Thursday, January 25, 2024

‘Dignite guzice, izađite na ulice’

Na ovaj potez odlučila se jer “slučaj Severine pokazuje sav horor našeg društva, i kriminal koji plovi pravosudnim sistemom”, kazala je za Telegram.

“Žena koja je omražena jer je emancipirana, slobodna i ne boji se reći što misli biva kažnjenom preko leđa maloljetnog djeteta. To je sramota i moja je građanska, a i dužnost kao umjetnice da pokrenem promjenu a ta je – dignite guzice, izađite na ulice! Lako je tipkati. Pronađite u sebi upravo tu hrabrost zbog koje se Severini divite i podržite majku koju linčuju kako znaju i umiju i to državnim aparatima”, rekla je Ljiljak.

Izlazak iz komfor zone

“Ideja za ovaj maleni obol, mini transparent, došla mi je danas kad sam se probudila. Nazvala sam prijatelja u Tiskari, plakat mi je dostavio u roku 30 minuta i stała sam na Cvjetni trg”, kazala je.

Transparent je ostavila na Cvjetnom trgu, kaže, kako bi potaknula razmišljanje o izlasku iz komforne zone i pitanju – “imam li ja zaista vlastito mišljenje, stav i na kraju, hrabrost da ga javno kažem, ne u malenom komentaru ispod nečijeg posta na društvenim mrežama i lajkom, već konkretnom fizičkom akcijom? Jesam li zaista kao čovjek podrška toj hrabroj ženi i majci?”.

“Naša je akcija pasivna i to je žalosno. Vrijeme je da izađemo na ulice! Ne radi se ovdje samo o Severini već o svima nama. Prekriženih ruku dopuštamo kriminal, nasilje i teror moćnijih na nemoćnima”, poručila je.