Vrhovni sud objavio odluku i objasnio zašto Severininog sina vraća ocu

Drugostupanjska presuda je ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje

FOTO: PIXSELL

Jučer je u javnosti odjeknula vijest kako je Vrhovni sud odlučio da se poništava odluka Županijskog suda u Splitu iz 2021. prema kojoj je Severinin sin trebao biti dva tjedna s ocem Milanom Popovićem, pa dva tjedna s majkom. Presuda je ukinuta jer je njome splitski sud povrijedio zakon o parničnom postupku. Zbog ukidanja te odluke dječak sada treba živjeti s ocem jer je na snazi odluka zagrebačkog Općinskog suda.

Vrhovni sud je prihvatio zahtjev za revizijom koji je podnio Popović. Naime, on je ukazao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake iako je on to izričito tražio.

Prema odluci Vrhovnog suda, upravo zbog toga je došlo do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Propust je, smatra vijeće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, unatoč zahtjevu jedne od stranaka, piše N1.

‘Je*ali vas ‘proceduralni razlozi”

“Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje”, navodi se u odluci.

Severina se jučer oglasila o odluci Vrhovnog suda. ”Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju”, napisala je.

“Je*ali vas ‘proceduralni razlozi’. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete”, poručila je još na Instagramu.