'Doći ću i ošišati te na nulu...' Plenković tvrdi da mu netko prijeti preko frizera, oglasio se i Božinović

Odbio je otkriti detalje potrage za autorima prijetećeg pisma

27.02.2024.,   Privremeni centar za registraciju trazitelja medjunarodne zaštite u Dugom Dolu (Krnjak).
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Bozinovi obisao je policijske sluzbenike na podrucju Policijske uprave karlovacke koji rade na zaštiti drzavne granice i suzbijanju nezakonitih migracija uz područje granicne crte s Bosnom i Hercegovinom. Photo: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Tjednik Nacional objavio je kako je premijer Andrej Plenković preko svojeg frizera dobio prijeteće pismo. “Pupovčevo suho zlato… Trebalo mi je neko vrijeme da pronađem gdje se šišaš. Doći ću i ošišati te na nulu iako bih te najradije skratio za glavu…”, stoji u pismu prema navodima Nacionala koji se za te informacije poziva na dva neovisna izvora.

Osoba koja je premijeru prijetila je, prema tvrdnjama tjednika, napala zbog knjige “Krajina 1991-1995” te ga naziva “suhim zlatom Milorada Pupovca” i financijerom projekata SNV-a kojima je svrha širenje platforme “srpskog sveta“. Napisao je da je knjiga tiskana u Kragujevcu, što je Plenkoviću zamjerio, iako je, dodaje tjednik, tiskana u Hrvatskoj.

Pismo je napisano na nepune dvije stranice. U Nacionalu navode da su ga, bez ikakve sumnje, napisali pripadnici rigidne desnice, a potpisano je s “Hrvatski branitelj, Za Dom spremni”.

Plenković: ‘Ma ništa to’

Isti tjednik navodi da su premijera o pismu izvijestili iz frizerskog salona u koji ide godinama. Na današnjoj konferenciji za medije koju je održao povodom rasta BDP-a su ga novinari pitali o prijetnjama iz pisma.

“Ma ništa to, to se non stop događa, ne znam tko je ovo pustio u medije, ali ne bavimo se tim puštanjima…”, kazao je. Rekao je kako ima super frizerku i jako dobru ekipu tamo gdje ide već 40 godina. “To su ljudi koji imaju kreativne trenutke u pisanju takvih pisama, ima tko brine o tome”, kazao je.

Božinović nije otkrivao detalje

Konferenciju za medije je danas održao i Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, koji je odbio detalje potrage za autorima prijetećeg pisma, rekavši samo da je hrvatska policija učinkovita i postupa po pravilima službe. “Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla”, odgovorio je Božinović.

“Ima nažalost sve više prijetnji ne samo prema političarima”, rekao je Božinović pa za to optužio “atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom”. Takva atmosfera, poručio je, sigurno utječe na labilnije pojedince i onda se oni odlučuju za neke nasilne akte ili prijetnje. “Međutim, mi smo učinkoviti i sigurno ćemo takvi i ostati”, rekao je Božinović o hrvatskoj policiji.